Raspberry Pi vil på børs

Raspberry Pi har planer om å gå på børs til våren, nærmere bestemt London Stock Exchange. Gründer Eben Upton opplyser at det er en måte å tilrettelegge midler for «store planer» som stiftelsen har for de kommende årene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den britiske Raspberry Pi Foundation i Cambridge har hyret inn rådgivere for å analysere muligheten for å opprette et børsnotert selskap for PC-kortet sitt, i følge den britiske avisen The Telegraph.

Eben Upton.

På børsen forventes selskapet foreløpig å ha en verdi på minst 4,5 milliarder kroner.

I september fikk stiftelsen en investering på 400 millioner kroner etter at Pi fikk økt etterspørsel under pandemien og ønsket å finansiere ny utvikling og markedsføring.

– Vårt behov for å finne en plan for hvordan vi skal løse fremtidig finansiering er selvsagt ikke lenger like presserende etter pengene vi fikk samlet inn i september. Men vi har store planer for de neste fem årene, sier Eben Upton, en av stiftelsens grunnleggere.

7,1 millioner Pi-kort ble solgt i fjor i prisklasser på mellom drøyt 40 og drøyt 200 kroner. Stiftelsen fikk et overskudd på 140 millioner svenske kroner, som hovedsakelig besto av lisensavgifter for andres produksjon.

Raspberry Pi Foundation ble grunnlagt i 2009 og den første modellen ble utgitt tidlig i 2012.

Powered by Labrador CMS