Nye applikasjonsprosessorer sikrer Kanten

Den nye i.MX 93 familien fra NXP åpner for høy sikkerhet og rask og rimelig maskinlæring i nettverkskanten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

NXP Semiconductors avduket i dag i.MX 93-familien med applikasjonsprosessorer designet for bilindustri, smarthus, smartbygg og smarte fabrikkapplikasjoner, som utnytter avansert maskinlæring for å forutse og automatisere basert på brukerbehov.

Som de første applikasjonsprosessorene i NXPs i.MX 9-serie, kombinerer den nye i.MX 93-familien bransjens første implementering av Arm Ethos-U65 microNPU med toppmoderne sikkerhet og høy grad av integrasjon for å levere effektiv, rask, sikker maskinlæring i kanten. Disse familieattributtene skal gjøre det mulig for utviklere å adressere ulike områder, fra stemmeassisterte smarthus- og bygningssystemer, til industrielle gatewayer med lav effekt og overvåkingssystemer for bilførere.

Systemer som kan behandle systeminndata for å ta intelligente beslutninger lokalt med høy grad av nøyaktighet er avgjørende for fremveksten i nettverkskanten. For å møte disse utfordringene, utnytter i.MX 93-familien en heterogen flerkjernearkitektur, inkludert opptil 2x 1,7 GHz Arm Cortex-A55 applikasjonsprosessorer og et sanntids Cortex-M33 mikrokontroller-undersystem med full tilgang til alle SoC periferkretser, inkludert en 256 MACs/syklus Arm Ethos-U65 microNPU.

Denne arkitekturen leverer ifølge NXP klassen beste, energieffektive maskinlæringsytelse på tvers av en rekke applikasjoner, inkludert kompakte, batteridrevne IoT-enheter, som krever svært dyktige og effektive prosessorer for å opprettholde en lengre batterilevetid.

NXPs EdgeLock sikre enklave, et forhåndskonfigurert, selvstyrt og autonomt sikkerhets-undersystem, er standard i hele i.MX 9 serien, og skal bidra til å oppnå strenge sikkerhetskrav uten at utviklerne skal behøve omfattende sikkerhetsekspertise.   

I tillegg vil det å holde kantkomponenter sikre i lang tid etter implementering være en utfordring som krever støtte av løpende pålitelige administrasjonstjenester.  Derfor har NXP inngått partnerskap med Microsoft for å kunne tilby en omfattende sikkerhetsløsning fra brikke-til-sky, og mer enn ti år med løpende oppdateringer og sikkerhetsforbedringer med den såkalte “cloud secured” i.MX 93-CS familien med Microsoft Azure Sphere.

Powered by Labrador CMS