NORBIT endrer ITS til Connectivity - Elektronikknett
NORBIT Connectivity

NORBIT endrer ITS til Connectivity

NORBIT endrer navn på forretningssegmentet Intelligent Traffic Systems (ITS). ITS, nylig oppkjøpte iData samt selskapets satsing på skreddersydd IoT i utvalgte nisjeapplikasjoner blir samlet i NORBIT Connectivity.

NORBIT Connectivity vil i tillegg til den eksisterende virksomheten fra Intelligent Traffic Systems (ITS) bestå av et nytt undersegmentet med navn Smart Data, bestående av nylig oppkjøpte iData, Bluetooth Low Energy-eksperten NORBIT AblePay samt NORBITs satsing innenfor Tingenes Internett (IoT), herunder løsninger for «asset tracking, monitoring og management.»

– NORBIT har lang erfaring fra design, produksjon og distribusjon av lavenergi, trådløse bombrikker, sensorer og kommunikasjonsmoduler i store volum. Denne erfaringen skal vi anvende i utvalgte IoT-nisjemarkeder. Connectivity beskriver på en mer dekkende måte hva vi gjør i denne enheten; nemlig å muliggjøre ytterligere digitalisering av viktige forretningsprosesser for våre kunder. Dette gjør vi gjennom datainnsamling og analyser med skreddersydde sensorer og integrerte løsninger for konnektivitet, skylagring og databehandling med mulighet for direkte integrasjon mot kundens egne systemer eller som frittstående tjenester, sier adm. direktør i NORBIT, Per Jørgen Weisethaunet.

ITS vil, som et segment under Connectivity, fortsette å tilby skreddersydde løsninger innen Directed Short-Range Communications (DSRC), som inkluderer elektronisk identifikasjon av kjøretøy for effektiv bompengeinnkreving og for trådløs utlesning av data fra ferdsskrivere for håndheving av relevante europeiske direktiver.

Det nye undersegmentet Smart Data vil bestå av NORBITs satsing på skreddersydd IoT i utvalgte nisjeapplikasjoner, NORBIT AblePay, og den nylig oppkjøpte ungarske software-baserte tjenesteleverandøren iData, som er spesialisert innen satellittbasert sporing, datafangst og skreddersydd rapportering for blant annet flåtestyring.

– Løsninger for IoT-basert monitorering av verdifullt gods er en naturlig forlengelse av vår virksomhet. Vi ser nisjer hvor vi kan være en teknologi- og løsningspartner for selskaper som ønsker å ta IoT inn i sitt kjernedomene. Med tilført kompetanse fra iData innen programvaredrevne tjenester med abonnementsbaserte forretningsmodeller kan vi også skreddersy forretningsmodellen i henhold til våre kunders preferanser, sier Per Jørgen Weisethaunet.

Forretningssegmentet Connectivity vil bidra til konsernets langsiktige ambisjon om å sikre det som er en organisk omsetning på over 1,5 milliarder kroner og en EBITDA-margin på over 25 prosent i 2024. Denne målsetningen skal realiseres gjennom markedsdrevne FoU-investeringer, NORBITs globale salgs- og distribusjonsplattform og supplert med en selektiv M&A-strategi.

Kommentarer