Mikrokontroller hevder industrirekord i energieffektivitet

Den nye RSL15 fra onsemi er en utvidelse av deres Bluetooth LE-løsninger, og kommer med forbedret sikkerhet og prosessering, sammen med smarte sensorfunksjoner. I tillegg er den svært energigjerrig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

For å validere energieffektivitet ble RSL15 sertifisert av Embedded Microprocessor Benchmark Consortium (EEMBC). Organisasjonens ULPMark-CoreMark benchmark-program måler energieffektiviteten til mikrokontrollere som brukes i innebygde systemer mens de er aktive. RSL15 leder nå sin klasse ved å oppnå et ytelses-poeng på 60,5. Innenfor ULPMark-CoreProfile-referansen, som beregner dypsøvneffektiviteten til mikrokontrollere, har onsemi også opprettholdt de to øverste plasseringene med henholdsvis RSL10 og RSL15.

– Fra nettvarder (beacons) for kontaktsporing til sporbart gods, er det millioner av tilkoblede enheter globalt som opererer med små batterier, sa Patrick Moorhead, administrerende direktør, grunnlegger og sjefanalytiker ved Moor Insights & Strategy, – Ved å sette en ny rekord i Bluetooth 5.2 energieffektivitet i EEMBC ULPMark CoreMark-programmet, vil RSL15 hjelpe disse applikasjonene, blant flere andre, til å oppnå en batterilevetid som er lengre enn de noen gang trodde var mulig.

RSL15 er også designet med Arm TrustZone-teknologi for å oppnå «root of trust» samt Arm CryptoCell-312-teknologi for å beskytte ektheten, integriteten og konfidensialiteten til kode og data . Dette PSA Nivå 1-sertifiserte designet forbedrer sikkerhetstiltakene som allerede tilbys som en del av Bluetooth-protokollen, og gir sikkerhet både på applikasjons- og programvarenivå, heter det.

Mikrokontrolleren støtter en rekke nye funksjoner levert av Bluetooth 5.2-spesifikasjonen, inkludert lengre rekkevidde, høyere dataoverføringer og lokalisering gjennom ankomstvinkel (AoA) og avgangsvinkel (AoD). onsemi har også utviklet en smart sensorfunksjon som lar Arm Cortex-M33-prosessoren forbli i en dyp hvilemodus mens den fortsatt overvåker sensorgrensesnitt.

RSL15 er tilgjengelig nå i en miniatyr 40-pinners QFN-pakke.

Powered by Labrador CMS