Inngår avtale om IoT-løsning for billading i fart

Svenske Tele2 IoT skal nå tilby tilkobling til utstyr fra Elonroad, som har utviklet teknologi for veier der elbiler kan lades mens de kjører.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Elonroad, en oppstart med base i Lund, Sverige, har utviklet en løsning i form av en elektrisk vei hvor alle typer elektriske kjøretøy – biler, busser og lastebiler – uavhengig av produsent, kan lades mens de kjører. Med stadig flere elektriske kjøretøy på veiene vil lading under kjøring redusere flaskehalser og også muliggjøre mindre batterier.

Løsningen består av en skinne som integreres i veien ved å montere den direkte på asfalten. Skinnene tåler alle værforhold og korte skinnesegmenter drives individuelt for bedre sikkerhet.

– Vår smarte elektriske vei må være koblet til internett for at vi skal kunne kontrollere, optimere og samle inn betalinger fra brukerne. Avtalen med Tele2 er forretningskritisk for oss på vår fortsatte reise, sier Karin Ebbinghaus, administrerende direktør i Elonroad.

Gjennom 2CONTROL, Tele2 IoTs plattform for å administrere tilkoblede enheter, vil Elonroad kunne overvåke og administrere sine IoT-abonnementer. Elonroads tjeneste inkluderer et integrert kontrollsystem for individuell måling av hvert kjøretøys bruk og kan også analysere veiforhold, for eksempel hvor det er potensielle farer, som deretter kan kommuniseres for å forhindre ulykker.

– Elonroad er en spennende startup med en løsning som vil være avgjørende for å nå målet om en fossiluavhengig kjøretøyflåte innen 2030. Ved å gjøre 5G tilgjengelig sikrer vi Elonroads digitale løsning og sikrer en pålitelig tilkobling. Så snart 5G blir tilgjengelig der Elonroad bygger sine elektriske veier, kan større mengder data håndteres i sanntid, for eksempel overføring av data fra kameraer. Vi er veldig stolte over å være en del av Elonroads fortsatte reise, sier Stefan Trampus, EVP B2B i Tele2.

Powered by Labrador CMS