Foto: Vonage

Ericsson gjør storkjøp

Telekomgiganten Ericsson kjøper amerikanske Vonage for 6,2 milliarder dollar. Selskapet er en global leverandør av skybasert kommunikasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Vonage gir oss en plattform som hjelper våre kunder med å skape inntektsstrømmer fra investeringer i nettverkene, noe som kommer utviklere og bedrifter til gode. Se for deg kraften til 5G, som er den største innovasjonsplattformen noensinne, direkte tilgjengelig for utviklere, sier Ericssons president og administrerende direktør Börje Ekholm i en pressemelding.

Vonage ble grunnlagt i 2001 som en leverandør av VoIP-basert telefoni til husholdninger. I dag er fokus på bedriftsmarkedet, hvor det børsnoterte selskapet tilbyr skybaserte tjenester for meldinger, tale og video som kan bygges inn i ulike applikasjoner og produkter uten behov for såkalt back-end-infrastruktur eller grensesnitt.

Avtalen vil gjøre det enklere for Vonages utviklere å utvikle applikasjoner for terminaler som er koblet til via mobilnettverk. Dette gjelder både kommunikasjon med mennesker, men også IoT-applikasjoner.

Vonage omsatte for 12,5 milliarder dollar i løpet av 12-månedersperioden som endte 30. september i år.

Ericsson betaler rundt 55 milliarder svenske kroner kontant, noe som gjør handelen til den nest største et svensk selskap noen gang har gjort, ifølge Dagens Industri.

Forutsatt at aksjonærene godkjenner transaksjonen og den får grønt lys fra relevante myndigheter, vil Vonage bli et datterselskap av Ericsson og beholde sin merkevare. Vonages administrerende direktør Rory Read vil forbli og være en del av Ericssons ledergruppe.

Powered by Labrador CMS