Robot-griper med justerbar magnet - Elektronikknett
onrobot MG10
MG10 takler arbeidsstykker med en grov, ujevn eller perforert overflate, noe som gjør griperen perfekt for en rekke bruksområder i produksjonsindustrien, inkludert bil- og flyproduksjon.

Robot-griper med justerbar magnet

Danske OnRobot lanserer nok en gripearm for samarbeidsroboter. Denne gang MG10 som er et magnetisk gripeverktøy med programmerbare kraftfunksjoner og sensorer som oppdager om roboten faktisk har grep om et emne.

Det som produsenten sier er unikt for deres magnetiske gripere, er at MG10 har justerbare kraft- og grepsdeteksjonsfunksjoner som gir et vesentlig høyere kontrollnivå. Standard magnetiske gripere inneholder enkle PÅ/AV-funksjoner, med mindre brukeren monterer «gummi-føtter» for å justere kraften, og ved det lager et mellomrom mellom magneten og arbeidsstykket. Dette er vanligvis en tungvint og unøyaktig metode som ikke nødvendigvis sikrer perfekte resultater, spesielt når applikasjonene involverer håndtering av tynne metallplater og små metalldeler. Her skjer det ofte at vanlige magnetiske gripere ved et uhell plukker mer enn ett ark eller mer enn ett element, ettersom kraften ikke kan justeres.

– Standard magnetiske gripere er problematiske å bruke, for å kompensere for mangel på funksjonalitet til gripene, må du foreta manuelle justeringer nesten hver gang du bytter til en ny vare eller applikasjon, sier Enrico Krog Iversen, administrerende direktør i OnRobot.

– MG10-griperen fjerner alt dette bryet takket være justerbare kraftfunksjoner som gjør det raskt og enkelt å implementere presise materialhåndteringsapplikasjoner.

I motsetning til standard magnetiske gripere har MG10 innebygde sensorer som oppdager grep og arbeidsstykker med stor nøyaktighet. Den har også funksjoner som gjør at ingen ting går tapt ved strømbrudd eller sikkerhetsstopp fra roboten.

Typiske oppgaver er maskinmontering, sammenstilling og andre oppgaver innen materialhåndtering, som hittil har krevd dyre og komplekse pneumatiske gripere.

MG10 skal også takle arbeidsstykker med en grov, ujevn eller perforert overflate. I tillegg sørger en multimagnetfunksjonalitet for at griperen mestrer håndtering av arbeidsstykketyper med variabel størrelse, vekt og form.

Kommentarer