Rapport viser rask adoptering av 5G - Elektronikknett
GCF_Mobile_Device_Trends_2020_FC

Rapport viser rask adoptering av 5G

Global Certification Forum (GCF) har publisert sin årlige Mobile Device Trends Report, som inkluderer en analyse av sertifiseringsdata for trådløse enheter i 2020 og forventninger for 2021, basert på nye trender.

Rapporten avslører at hastigheten på 5G-integrering i enheter fortsetter å øke, og går raskere enn 4G da denne ble lansert i sin tid. Denne veksten ser ut til å ha blitt upåvirket av pandemien til tross for de logistiske utfordringene. I 2020 så man også en betydelig økning i antall enheter som har innebygd mobil IoT-standard sammenlignet med de to foregående årene.

Over 130 enhetsprodusenter i 23 land deltar for tiden i GCF, og sertifiseringsprogrammene er anerkjent av nettoperatører med interesser i globale markeder. Totalt 715 utstyrsmodeller fra 75 produsenter ble sertifisert av GCF i 2020. Analysen basert på GCF-sertifiseringer gir innsikt i mobilteknologiene og funksjonalitetene som operatører og sluttbrukere ber om over hele verden.

Nå i sitt andre år har integrasjonen av 5G i enheter fortsatt raskt og med større hastighet enn 4G opplevde i de tidlige årene. 21 prosent av alle 2020-sertifiserte enheter hadde integrert 5G (sammenlignet med 2,5 prosent i 2019); disse 149 enhetene stammer fra 28 leverandører. 32 av enhetene støttet mmWave-spekteret. En tredel (34 prosent) av 5G-enhetene støttet frittstående 5G-alternativ.

I forbindelse med lanseringen av rapporten sa Lars Nielsen, GCF-sjef og daglig leder: – Basert på dagens sertifiseringstrender, forventer vi å se at 5G støttes i mer enn 40 prosent av alle utstyrsmodellene som blir sertifisert i løpet av 2021, og at over 75 prosent av disse vil støtte frittstående 5G-funksjonalitet. Det vil også være en økning i enheter som kan bruke de høyere båndbreddene, mmWave (FR2) 5G. Veksten for 5G-enheter vil fokusere på, men ikke være begrenset til, smarttelefoner og moduler.

GCFs rapport presenterer detaljerte tall og analyser av et bredt spekter av nye og eldre teknologier, inkludert 5G, LTE, mobil IoT, eSIM, oneM2M, LTE, 3G, cdma2000 og GSM.

Rapporten GCF Mobile Device Trends for 2020 kan lastes ned her: www.globalcertificationforum.org/news/downloads.html

Kommentarer