Prestisjepris til Jan Pedersen
Elmaticas Jan Pedersen ble i går hedret med den prestisjetunge prisen Dieter Bergman Fellowships Award som utdeles av IPC. Prisen innebærer også at to studenter ved USN får stipend.
Denne artikkelen er 2 år eller eldre
– Jeg er beæret over å kunne motta denne prestisjetunge prisen, og er glad for å kunne donere den til to utmerkede studenter ved et universitet som ligger mitt hjerte nært, sier Elmaticas Jan Pedersen.
IPC kunngjorde årets vinnere av Dieter Bergman-prisen på den digitale IPC Apex Expo Awards-sesjonen i går, amerikansk tid. Jan Pedersen fikk prisen på 1000 dollar for sitt arbeid med flere banebrytende PCB-standarder.
Først
– Jan ledet utviklingen av det aller første IPC-dokumentet dedikert til bilelektronikk, 6012 DA i 2016. Han ledet revisjonen av dokumentet i desember 2018. Han ledet også utviklingen av det første dokumentet for medisinsk utstyrselektronikk, IPC 6012EM som ble utgitt i august 2020. For tiden leder han et tilsvarende IPC 6013EM-arbeid for fleksible og rigid-flex mønsterkort innen medisinsk elektronikk. Utrolig nok har Jan deltatt i 30 IPC-komiteer, sa IPC-sjef John MItchell under den digitale overføringen av prisutdelingen.
– Takk Jan, ikke bare for å introdusere IPC til de mange områdene innen det medisinske feltet som trenger vår hjelp, men for å lære neste generasjon om viktigheten av standarder når man lager elektronikk som kan bidra til å forbedre liv, avsluttet Mitchell.
Berømmelse, ære og stipend
I tillegg til berømmelse og ære er mottakere av Dieter Bergman IPC Fellowship Award, kan de gi et stipend til et universitet eller høyskole etter eget valg.
– Jeg har valgt to studenter som jobber med et medisinsk prosjekt ved Universitetet i Sørøst-Norge. Det er tre grunner til å velge dette prosjektet: Det er på det medisinske området, det trenger miniatyrisering og jeg har et nært forhold til elektronikkindustrien i dette området som kalles Electronic Coast. Vi bruker universitetets lokaler når vi møtes, diskuterer mønsterkort for tøffe miljøer, og IPC-standarder, sier Jan Pedersen.
Dobler stipendet
Prosjektet heter «Arm neuroprosthesis equipped with artificial skin and sensorial feedback» (ARMIN), og de to studentene er Saad Rabbani og Samarbir Singh.
Saad og Samarbir er begge master innen mikro- og nanoteknologi, og jobber med masteroppgaven knyttet til ARMIN-prosjektet.
Begge studentene jobber med forskning som er veldig sentral i dette prosjektet. Og siden stipendet er gitt til to studenter, har Elmatica besluttet å doble det til 2000 dollar.
– Inspirert av IPC planlegger vi å gjøre stipendet til en årlig Elmatica-begivenhet, avslutter Pedersen.
Takknemlig
Stipendet ble mottatt med stor glede av de to studentene da Jan Pedersen slapp nyheten under et allerede planlagt statusmøte om prosjektet.
– Jeg følte meg veldig beæret da jeg ble kjent med dette stipendet. Prisen økte interessen min innen elektronikk og mikrofabrikasjon, og vil bidra til å øke innsatsen ytterligere. Og jeg vil takke Jan og mine veiledere som nominerte meg
til denne prisen. De støttet meg under alle mine oppturer og nedturer, og oppmuntret meg til ikke å gi opp, sa Saad Rabbani.
– Jeg finner ikke ord for hvordan jeg føler meg akkurat. Dette kom som en fullstendig overraskelse og betyr veldig mye for meg, og jeg vil takke Jan som fant meg verdig til å motta dette stipendet. Og en spesiell takk til veilederen min Lars Cyril Blystad og Kristin Imenes som alltid har vært der for å støtte meg, sa Samarbir Singh.
En anerkjennelse
– Vi er utrolig takknemlige for at Jan har valgt å gi to av våre masterstudenter innen mikro- og nanoteknologi dette stipendet. Saad Rabbani og Samarbin Singh fullfører masteroppgaven i samarbeid med forskningsprosjektet ARMIN, der målet er å utvikle en skreddersydd, nevrologisk armprotese, og der miniatyrisering er avgjørende. Vi ser denne tildelingen som en anerkjennelse av utdanningen og forskningen vår, og vi gratulerer Jan med The Dieter Bergman Award, sier Kristin Imenes ved USN.
Her er pressemeldingen fra IPC (ekstern lenke) og under kan du se en spesiell video som Elmatica sendte som takk for prisen.