Må øke kapasiteten - Elektronikknett
Northvolt campus

Må øke kapasiteten

Den svenske batteriprodusenten Northvolt hever kapasitetsmålet for anlegget i Skellefteå etter at VW bestilte batterier for 120 milliarder svenske kroner.

Bestillingen vil bli levert i løpet av de neste ti årene. Totalt har Northvolt dermed mottatt ordrer på litt over 230 milliarder svenske kroner fra en fabrikk som koster rundt 40 milliarder å bygge.

Northvolt har tidligere planlagt en endelig kapasitet på 40 GWh/år i Skellefteå. På grunn av bestillingen vil antallet øke. Selskapet har tidligere beskrevet en ytterligere utvidelse av kapasiteten i Skellefteå som lite sannsynlig.

– I den nåværende planen har vi sagt 40 gigawattimer per år, men vi vil trenge mer kapasitet. Vi har ingen tall for det for øyeblikket, sier Jesper Wigardt i Northvolt.

Volkswagen vil også øke sin eierandel i Northvolt, samtidig som Northvolt frasier sitt eierskap i VWs og Northvolts felleseide batterifabrikk i Salzgitter.

De to selskapene ble partnere innen batteriproduksjon i 2019. Northvolt blir dermed VWs viktigste strategiske leverandør i Europa.

Volkswagen-konsernet vil også øke sin egen batteriproduksjon i Europa. Og i USA, der landet planlegger seks gigafabrikker innen 2030.

Kommentarer