Kitron skal produsere for Corvus Energy - Elektronikknett
corvus energy batterimodul
En typisk batterimodul fra Corvus Energy. Nå skal Kitron produsere styringselektronikk for selskapets batterisystemer. Foto: Corvus Energy

Kitron skal produsere for Corvus Energy

Corvus Energy har valgt Kitron som produksjonspartner for selskapets kontrollsystemer for batteristyring. Kontrakten har en verdi på 100 millioner kroner.

Produksjonen vil foregå ved Kitrons anlegg i Arendal. Den vil skje i 2021 og 2022, med opsjon på utvidelse.

I tillegg til produksjon av elektronikkmoduler dekker kontrakten også bistand med produktredesign for Corvus Energy.

– Med vår kraftige vekst og den økende interessen for nullutslippsteknologi i hele verden, er det viktig for oss å ha langsiktige strategiske og pålitelige leverandører. Vi er veldig glade for å inngå denne kontrakten med Kitron, som er en svært kompetent og sterk leverandør for Corvus, sier Nils Valland, senior vice president supply chain i Corvus Energy.

Corvus Energy er den ledende leverandøren av batterisystemer innen maritim sektor, olje og gass og havneanvendelser. De spesialbygde, batterisystemene gir stabil kraft til hybrid eller helelektrisk tungt industriutstyr, inkludert store maritime fremdriftssystemer. I tillegg offentliggjorde selskapet nylig planer om å starte utvikling og produksjon av maritime hydrogenbrenselcellesystemer med Toyota som partner og leverandør av masseprodusert brenselcelleteknologi.

– Vi er glade for å kunne støtte Corvus Energy i arbeidet med å endre maritim industri til en utslippsfri fremtid drevet av batterier og brenselceller. Dette passer perfekt med Kitrons strategi om å utnytte vekstmuligheter innen elektrifisering, en megatrend som nettopp har startet og fundamentalt vil endre mye av teknologien vi anvender til transport og maskiner, sier Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron ASA, i en melding fredag.

Kommentarer