Inventas kjøper Embida - Elektronikknett
inventas-embida
Embida blir del av Inventas. Fra venstre Morten Wexels Riser, avdelingsleder Inventas Trondheim, Ove Pryde Pettersen, daglig leder, Inventas, Torgeir Trøite, gründer, Embida og Vidar Hagen, daglig leder i Embida. Foto: Inventas

Inventas kjøper Embida

Inventas og Embida fusjonerer for å styrke sin posisjon innen innvevd elektronikkutvikling for å økt kundeetterspørsel.

– Vi opplever at Norge nå virkelig har gjort et taktskifte innen innovasjon, og vi rigger oss for å enda bedre kunne svare på våre kunders behov for å kunne løse større og mer komplekse problemstillinger, sier daglig leder i Inventas, Ove Pryde Pettersen.

– Vi vokser både organisk og ikke-organisk her nå fordi det vi driver med på elektronikk treffer godt og resonerer med kundens behov. Det ligger også mange spennende stillinger ute på inventas.no for de som har lyst å bli med videre på denne reisen.

Var med til Mars
Inventas var for bare to uker siden delaktige i den suksessfulle landingen på Mars, som leverandør til Forsvarets Forskningsinstitutt. Dette er bare en liten del av Inventas sin aktivitet som dekker hele spennet fra å være utviklingshjelp og fødselshjelper for små gründere til støtte i radikale utviklingsprosjekt for store multinasjonale selskap, heter det i en melding fra selskapet.

Spesialister
Embida, etabert i 2010, har vært en viktig del av teknologimiljøet i Trondheim i en årrekke. Som spesialister innen innvevd (embedded) elektronikkutvikling har Embida jobbet med flere av teknologiutspringene fra byen de siste årene. Embida er spesialister innen integrert elektronikk, signalbehandling, ultralyd, linux kernel, lavnivå programvare og FPGA. 

– Embida går nå fra å være en nisjeleverandør til å bli en del av Norges sterkeste produktutviklingsmiljø. Det vil gi nye muligheter for både våre spesialister og våre kunder, sier Vidar Hagen, daglig leder i Embida.

De ansatte i Embida blir nå en del av Inventas. – Sammen skal vi fortsette å utvikle tjenestetilbudet vårt. Vi er teknologioptimister, og har stor tro på at vår metode for å løse problemer vil fortsette å få økt etterspørsel og anerkjennelse, avslutter Pryde Pettersen.

Kommentarer