Data Modul med egen SMARC-modul - Elektronikknett
SMARC-2-1-module

Data Modul med egen SMARC-modul

Data Modul utvider sin SMARC produktfamilie med eDM-SMX-EL, en kompakt SMARC 2.1-modul som støtter den nye Intel Atom x6000E, Pentium og Celeron N & J-serien prosessorer (kodenavn Elkhart Lake).

Med en forbedredt grafikkytelsen, kan den nye modulen støtte tre uavhengige skjermer med en oppløsning på opptil 4Kp60, noe som gjør den ideell for en rekke grafikkintensive IoT-applikasjoner med lav effekt.

Sammenlignet med forgjengeren øker den nye modulen, i kredittkortstørrelse, CPU-ytelsen med mer enn 40 prosent, grafikkytelsen med en faktor på to og med opptil fire kjerner i tillegg har en god ytelse/watt-forhold (4,5W – 12W TDP). I tillegg til de vanlige kontrollergrensesnittene som CAN, har modulen en dobbel GbE med TSN for å sikre kommunikasjon i sanntid med andre enheter. I tillegg er det en økning i datakapasiteten takket være grensesnittene PCIe Gen3 (8 GT/s) og USB 3.1 Gen2 (10 Gbit/s).

På minnesiden har den opptil 16 GByte LPDDR4X arbeidsminne med en hastighet på 4267 millioner overføringer per sekund (MT/s). Med «In-Band ECC»-funksjonen, som kan konfigureres i BIOS, er det ikke behov for ekstra minne. i stedet brukes en del av RAM til dette formålet.

– Den nye eDM-SMX-EL-modulen er rettet mot systemutviklere som leter etter SoC-baserte COM’er med spesielt lavt strømforbruk i miniatyrformat, forklarer Richard Pinnow, leder for Product Management for Embedded Solutions hos Data Modul.

Modulen er designet for å operere i hele det industrielle temperaturområdet fra -40°C til +85°C. Kombinert med lav høyde og ytelse, gjør at modulen kan brukes i mange multimedia- og IoT-applikasjoner, heter det. I tillegg har modulen svært lave vedlikeholdskrav takket være en levetid på 10 år, selv i 24/7 kontinuerlig drift. For en rask designstart kan modulen også kombineres med SMARC (Smart Mobility ARChitecture) bærekort eDM-CB-SM-IPCS som nylig ble introdusert av Data Modul. Kortet har et «V-by-One»-grensesnitt, noe som betyr at skjermer med en oppløsning på opptil 4k kan brukes.

Kommentarer