Branner og ulykker forsterker leveringsproblemer - Elektronikknett
Link Nordic skjerm

Branner og ulykker forsterker leveringsproblemer

Økende etterspørsel i kombinasjon med ulykker i halvlederfabrikker gir leveringsproblemer og økende priser.

Også elektronikkdistributøren Link Nordic merker den utfordrende situasjonen i elektronikkindustrien. På grunn av koronaepidemien og uforutsette hendelser får de nå varsler fra sine leverandører og produsenter. Dette skriver selskapet i et brev til sine kunder i dag.  – Industrien må være forberedt på økende ledetider og leveringsproblemer. Disse problemene bare vokser, og vil trolig vare et par måneder fremover, minst, opplyser de.  

Selskapets leverandører av frekvensprodukter (krystaller, oscillatorer, RTC og filtre) er sterkt påvirket av en fabrikkbrann i Asia. I tillegg har det vært et jordskjelv i den nordøstre delen av Japan.

Produksjonen av silisiumskiver vil trolig lide under dette i lang tid. Dermed kan en rekke underleverandører risikere opp til tre ganger så lange ledetider, opplyser Link Nordic. Det er allerede allokering på enkelte komponenter. 

Flere skjermleverandører rapporterer økende etterspørsel etter LCD-skjermer fra mange markedssegmenter. Mangelen på silisiumskiver resulterer imidlertid i mangel på driverkretser, som igjen gir produksjonsproblemer og allokering.

Som om ikke dette skulle være ille nok, har redusert flytrafikk ført til transportproblemer. For ikke å snakke om økte transportkostnader.

Rådet fra Link Nordic er derfor å ha dette i bakhodet når man planlegger leveranser for første halvår (eller kanskje lenger) 2021, og ikke vente for lenge med å plassere ordre.

– Vi skal i hvert fall gjøre så godt vi kan for å hjelpe til, skriver Link Nordic.

Kommentarer