Vil passere 500 milliarder dollar i år - Elektronikknett
money-business-cash-572367-pxhere.com

Vil passere 500 milliarder dollar i år

Til tross for pandemien vokste det globale halvledermarkedet med 10,8 prosent i fjor til 464 milliarder dollar. Ifølge analysehuset IDC, blir 2021 også et godt år, med en forventet vekst på 12,5 prosent som betyr at markedet lander på 522 milliarder dollar.

Selv om veksten har vært god, er den ikke jevnt fordelt. Lokale nedleggelser på grunn av pandemien, det faktum at vi jobbet og studerte hjemmefra pluss at vi brukte pengene på andre ting enn reiser, har påvirket etterspørselen.

For eksempel ble det solgt færre, men dyrere mobiltelefoner i fjor. Nedgangen var omtrent ti prosent mens verdien av halvlederkomponentene vokste med 9,1 prosent. 5G-mobiler krever dyrere kretser og vi vil ha mer minne. 34 prosent av årets telefoner vil være 5G, mens verdien av komponentene i disse vil utgjøre de neste to tredjedeler av markedet for mobilkretser.

Et segment som ble enda sterkere i fjor, var personlige datamaskiner og servere. Veksten var hele 17,3 prosent, noe som resulterte i at segmentet var verdt 160 milliarder dollar. Prognosen for 2021 er imidlertid ikke like god. Veksten forventes å stoppe på 7,7 prosent.

Bilindustrien har blitt hardt rammet av mangel på komponenter, men IDC forventer at problemene vil påvirke praktisk talt alle markedssegmenter i 2021 og for alle prosessnoder.

Kommentarer