Sikrer videre norsk produksjon av radonmålere - Elektronikknett
Corentium-Pro-and-Phone-Web-EU
Foto: Airthings

Sikrer videre norsk produksjon av radonmålere

Airthings og Norautron signerer ny kontrakt og sikrer fortsatt produksjon av Airthings radonmålere for fagpersoner, Corentium Pro.

Den nye avtalen strekker seg over ett år, og har en verdi på mellom 10 og 15 millioner NOK. Produksjonen finner sted hos Norautrons norske produksjonslokaler i Horten, hvor de setter stor pris på å kunne videreføre det ti år lange samarbeidet.

Bibbi Stålstrøm, Key Account Manager, Norautron Bibbi Stålstrøm, Key Account Manager, Norautron AS.

– Vi er takknemlige for tilliten Airthings har vist oss, og for at vi har fått ta del i utviklingen deres helt fra begynnelsen og frem til det globale teknologiselskapet de er i dag. Vi har hatt et meget godt samarbeid de siste ti årene, og vi gleder oss til fortsettelsen, forteller Key Account Manager hos Norautron, Bibbi Stålstrøm.

Det var i 2011 at Airthings signerte den første produksjonsavtalen med Norautron. Avtalen den gang omhandlet i hovedsak prototyping av Airthings første forbruker-rettede produkt. Siden den gang har partene utviklet et godt samarbeid for prototyping og produksjon teknologiske løsninger for måling og forbedring av innendørs luftkvalitet. Nå forlenger Airthings og Norautron produksjonsavtalen for produksjon av Airthings radonmåler for fagpersoner, Corentium Pro.

Corentium Pro tar prøver av innendørsluft gjennom et passivt diffusjonskammer, og bruker alfaspektometri for å beregne nøyaktige radonnivåer. Radon blir påvist ved bruk av silikonfotodioder som både teller og måler energien av alfapartikler som oppstår ved nedbrytningskjeden av radongass.

For teknologiselskapet Airthings var nærhet til Norautrons produksjon i Horten og et godt, tillitsbasert forhold mellom partene to viktige faktorer som medvirket til forlengelse av avtalen.

– Norautron har vært en trofast og pålitelig produksjonspartner for Airthings i over ti år og vi ser frem til å fortsette vårt gode samarbeid, sier Øyvind Birkenes, CEO hos Airthings i en pressemelding.

Kommentarer