Nordic lanserer strømstyringskrets for nRF52/nRF53-serien - Elektronikknett
NS_nPM1100

Nordic lanserer strømstyringskrets for nRF52/nRF53-serien

nPM1100 PMIC er Nordic Semiconductors første strømstyringsprodukt og som kombinerer en USB-kompatibel Li-ion/Li-Po batterilader og effektiv DC/DC buck-regulator i en kompakt WLCSP-pakke. Dermed passer den også der plassen er liten.

Den nye strømstyringskretsen kombinerer en USB-kompatibel inngangsregulator med overspenningsbeskyttelse, 400mA batterilader og 150mA DC/DC step-down («buck») spenningsregulator i en 2.075 x 2.075mm «wafer level chip scale package» (WLCSP). PMIC skal sørge for pålitelig strømforsyning og stabil drift for Nordics nRF52 og nRF53 multiprotokoll systembrikke (SoCs), i tillegg til å maksimerer batterilevetiden. Produktet kan også brukes som en generisk PMIC for alle applikasjoner som bruker oppladbare litiumion- eller litiumpolymerbatterier. Formfaktoren gjør den ideell for avanserte bærbare enheter, tilkoblet medisinsk utstyr og andre plassbegrensede applikasjoner.

Bluetooth lavenergi (Bluetooth LE)-applikasjoner basert på nRF52- og nRF53-serien SoC som bruker oppladbare Li-ion/Li-Po-batterier kan dra nytte av nPM1100’ens batterilader for å omgå det første regulatorstrinnet i systembrikkene. I tillegg, når den brukes i denne konfigurasjonen, reduserer buck-regulatoren det totale systemets strømforbruk, mens strømkapasiteten på 150mA øker strømmen som er tilgjengelig for andre systemkomponenter fra omtrent 10mA til 100mA.

nPM1100 har en ultra lav hvilestrøm (IQ) på 700nA (typ.) Den kan reduseres ytterligere til 470 nA i «transportmodus». Transportmodus deaktiverer også utgangseffekten og fjerner behovet for en ekstern kraft og sørger for at minimum batterilevetid ikke påvirker produkter under transport. Strømstyringsløsningen krever så lite som 23 mm2 kortareale, inkludert passive komponenter (stiger til 27 mm2 når de er optimalisert for ytelse). Dette skal være mye mindre enn sammenlignbare produkter.

Inngangsregulatoren trekker strømmen fra enten en 4,1 til 6,6 V USB-inngang eller fra en 2,3 til 4,35 V tilkoblet batteriinngang; den kan levere en 3,0 til 5,5 V uregulert spenning til applikasjonen med opptil 500 mA utgangsstrøm. PMIC støtter USB Standard Downstream Port (SDP), Charging Downstream Port (CDP) og Dedicated Charger Port (DCP) deteksjon. Inngangsregulatoren inkluderer overspenningsbeskyttelse for forbigående spenningsspisser opp til 20V.

PMICs JEITA-kompatible batterilader vil lade Li-ion/Li-Po batteri med en motstandsvalgbar ladestrøm fra 20 til 400mA og en valgbar avslutningsspenning på 4,1 eller 4,2V. Laderen inkluderer termisk beskyttelse av batteriet og automatisk valg fra tre lademodi: Automatisk vedlikehold, konstant strøm og konstant spenning. Laderen har også en begrensning på utladningsstrømmen.

Mer informasjon finner du her (ekstern lenke).

Kommentarer