Morrow Batteries ansetter Audi-topp - Elektronikknett
morrow jurgen lind
Juergen Lind. Foto: Morrow Batteries

Morrow Batteries ansetter Audi-topp

Morrow Batteries har ansatt Juergen Lind som konserndirektør for Industrialisering og forretningsutvikling. Han kommer fra Audi AG, hvor han har jobbet som leder for batteriutvikling og vært involvert i å utvikle batteriene til Audi e-tron.

– Jeg ser frem til å bidra til at Morrow Batteries utvikler og industrialiser de mest avanserte og bærekraftige battericelleteknologiene i bransjen. I Morrow får jeg muligheten til å være i forkant av teknologiutviklingen, og sammen med våre kunder og partnere vil vi produsere batterier for en grønnere fremtid, sier Juergen Lind i en pressemelding.

Juergen har over 20 års erfaring innen forskning og utvikling fra forskjellige bransjesegmenter innen bilindustri og elektrifisering. Blant annet har han hatt ledende roller innen batteriutviklingen i Audi AG, hvor han var ansvarlig for etableringen av Audi China Battery Competence Center og var aktivt involvert i å utvikle batteriene til Audi e-tron.

Juergen starter i stillingen 1. august 2021 og vil etter hvert vil flytte til Agder. Der skal han lede oppbygningen av Morrow's Industrialization Center (MIC).

Ansettelsen er en av flere rekrutteringer Morrow har gjort av sentrale ledere:

  • CTO: Dr. Rahul Fotedar fra Hilti Corporation.
  • Konserndirektør produksjon: Dr. Andreas Maier, tidligere leder i Samsung SDI, vil flytte til Arendal fra Seoul.
  • Konserndirektør salg: Matthias Gänsslen kommer fra Samsung SDI og vil lede Morrow Batteries sitt tyske kontor fra Hannover.
  • Leder for forskning og utvikling: Jon von Bulow flytter til Arendal, han har tidligere jobbet for Haldor Topsoe i København.

Morrow Batteries vil starte byggingen av sine første anlegg, pilotfabrikk (500 MWh) og Battery Innovation Center, senere i år. Anleggene er en del av Morrow Industrialization Center, og vil sørge for at Morrow er i stand til å utvikle verdens mest bærekraftige battericeller.

Kommentarer