LoRa uten batteri - Elektronikknett
MUR533-Nowi-platform

LoRa uten batteri

De kaller det «plugg inn og glem», siden modulen fra Nowi, med en energihøstende «Power management integrated circuit» (PMIC) skal kombineres med Muratas ultralavenergi LoRa-modul.

Murata og Nowi har inngått et strategisk partnerskap som tar sikte på å forenkle utviklingen av energi-autonome IoT-plattformer for bruk i «Plug & Forget»-løsninger. Å kunne høste energi for IoT-plattformer blir stadig viktigere, siden det påvirker IoT-utstyrets levetid, brukervennlighet og levedyktighet.

Målet med samarbeidet er å markedsføre referanseplattformer og design som bruker Muratas LoRa-moduler, drevet av Nowis kompakte energihøstende PMIC.

Den modulære plattformen med målene 60 x 65 mm er designet for å maksimere fleksibilitet i utviklingen for sluttbrukere, og tilbyr LoRa-tilkobling ved å bygge inn Muratas 1SJ- eller ABZ-modul og sende data fra den eksterne sensoren som er koblet til det innebygde sensorkonnektoren. Kombinert med Nowis ultra-små NH2 PMIC, vil i følge selskapene resultere i enkel og rask utvikling av billig energi-autonome LoRa-produkter. NH2 PMIC er designet for effektivt å trekke ut strøm fra omgivende energikilder for å lade flere energilagringselementer.

Type 1SJ er en frittstående, eller hvis man vil, AT-kommandostyrt LoRaWAN-modemløsning som måler 10,0 mm × 8,0 mm × 1,6 mm, noe som gjør den til den minste tilgjengelige i verden i dag, sier Murata. Den er basert på andregenerasjons Semtech SX1262 radiokrets (RFIC). Enheten har flere moduser med lavt strømforbruk som gjør at sanntidsklokken (RTC) kan fungere mens den trekker en typisk strøm på kun 1,3 µA. Den innstøpte (resin) pakken har et temperaturområde på -40° C til +85°C.

Type ABZ er en annen frittstående kompakt modul som måler 12,5 x 11,6 x 1,76 mm, konstruert i en metallskjermet pakke og består av en Semtech SX1276 trådløs transceiver for lengre avstander (ultra long range spread spectrum).

Begge modemene er integrert med en STMicro STM32L0 serie ARM Cortex M0+ 32 bit mikrokontroller. Denne har 192 kB flash og 20 kB RAM og har nok minne til å legge inn egne applikasjoner og være vert for andre moduleringsstakker.

Kommentarer