Kombinerer to radiostandarder i ett produkt - Elektronikknett
PTM535BZ

Kombinerer to radiostandarder i ett produkt

PTM 535BZ fra EnOceaner hevdes å være den første selvdrevne sendermodulen  som støtter to forskjellige radiostandarder i en modul: Avhengig av konfigurasjonen kommuniserer modulen ved hjelp av Bluetooth Low Energy eller Zigbee Green Power.

PTM 535BZ-modulen er det siste tilskuddet i EnOceans utvalg av sendermoduler for batterifrie bryterapplikasjoner. I tillegg til den allerede etablerte PTM 535 for EnOcean trådløse standard og PTM 535Z for Zigbee-applikasjoner, er PTM 535BZ den første modulen som tilbyr en kombinasjon av trådløse standarder i 2,4 GHz-radiobåndet. Sammen med energihøsteren EnOcean ECO 200 vil PTM 535BZ fungere i trådløse brytere som kommuniserer basert på Bluetooth-standarder for lavenergi (BLE) eller Zigbee Green Power (ZGP). Takket være det integrerte NFC-grensesnittet (Near Field Communication) er det enkelt å bytte mellom de to radiostandardene, avhengig av applikasjonen.

Inntil nå var energihøstingsmodulene designet for kun å bruke en radioprotokoll – EnOcean, Bluetooth eller Zigbee Green Power – for dataoverføring. Den nylig utviklede PTM 535BZ er den første modulen som integrerer de to 2,4 GHz-protokollene BLE og ZGP i ett produkt.

Det betyr at man får muligheten til å velge en av disse to protokollene for overføring avhengig av behov. Modulen er også den første modulen fra produktserien som er utstyrt med et NFC-grensesnitt; en teknisk utfordring på grunn av den lille formfaktoren, sier produsenten. NFC gjør konfigurasjonen enklere og sparer også verdifull tid under installasjon. Man kan velge mellom BLE- og ZGP-radioprotokoll og definere alle konfigurasjonsparametere ved hjelp av en NFC-aktivert smarttelefon eller alternativt en PC med en NFC-leser.

Typiske anvendelsesområder er stoppknapper i offentlige busser, mekaniske dør- og vindussensorer eller minibrytere for private hjem, f.eks. for å slå husholdningsapparater på og av.

Kommentarer