Forlik: Ericsson gir Nokia over 800 millioner - Elektronikknett
ericsson-hq

Forlik: Ericsson gir Nokia over 800 millioner

I kjølvannet av bestikkelseskandalen der Ericsson i 2019 gikk med på å betale 10 milliarder kroner i bøter til amerikanske myndigheter, har selskapet også gjort opp med erkerivalen Nokia. For å unngå en lang juridisk prosess, må Ericsson punge ut 80 millioner euro over tre år.

Det amerikanske finansdepartementet og Justisdepartementet etterforsket Ericssons tilfeller av brudd på amerikanske korrupsjonslover i utlandet. Begge har undersøkt brudd fra år 2000 til og med første kvartal 2017.

Dette innebærer bokføring og regnskap i Kina, Djibouti, Indonesia, Kuwait, Saudi-Arabia og Vietnam, samt bestikkelser i Djibouti, Kina og Saudi-Arabia.

Bare selskapets datterselskap i Egypt har erkjent straffskyld for bestikkelser. Dette gjelder virksomhet i Djibouti.

Ifølge det amerikanske justisdepartementet tjente Ericsson cirka 3,6 milliarder SEK på bestikkelser, mens Financial Supervisory Authority SEC mottok et overskudd på 4,1 milliarder SEK.

Boten til Justisdepartementet lander på 520 millioner dollar og til finanstilsynet på 540 millioner dollar, som vil være omtrent 10 milliarder kroner. Boten er på mellom to og en halv og tre ganger estimert fortjeneste.

Kilde: etn.se

Kommentarer