Første ARM V9 klar - Elektronikknett
arm x2

Første ARM V9 klar

Nå er de tre første prosessorarkitekturene utgitt med stemplet Arm V9. Du kan selv velge om du vil øke ytelsen eller redusere strømforbruket. ARM lover en ytelsesforbedring på 30 prosent.

1. april kunngjorde britiske ARM at etter ti år med versjon 8 av CPU-arkitekturen, var det på tide å la neste generasjon endre navn til versjon 9. Nå lanserer selskapet sin første Armv9-CPU: Cortex X2, A710 og A510 .

X2 er den beste ytelsesfamilien. Den skal vanligvis ha 16 prosent høyere ytelse enn forgjengeren X1 hvis den er produsert i samme prosess og har samme klokkefrekvens. Instruksjoner for maskinlæring skal doble ytelsen.

Cortex A710 er tilsvarende 10 prosent raskere enn Cortex A78. Alternativt skal den kunne være like rask som forgjengeren med 30 prosent mindre strøm. Og akkurat som X2, er den dobbelt så raskt på maskinlæring.

A78 er kombinert med grafikkjernen Mali G78 på samme systemkrets. A710 får en ny partner som heter G710. Sammen er de 15 prosent mer energieffektive.

Cortex A510 etterfølger dagens Cortex A55. Den er 35 prosent raskere eller 20 prosent mer energieffektiv. Og den har tre ganger raskere instruksjoner for maskinlæring.

De nye kjernene vil være tilgjengelige i mobiltelefoner allerede neste år.

Mer informasjon hos ARM (ekstern lenke).

Kommentarer