Danske BILA etablerer seg i Norge - Elektronikknett
BILA robot industri n

Danske BILA etablerer seg i Norge

Skandinavias største automatiseringshus etablerer seg i Oslo. BILA A/S har levert automatiseringsløsninger i Norge i en årrekke og velger nå å ha et kontor i Norge.

Industrien i Norge kjøper stadig mer dansk automatisering, og derfor har BILA A/S bestemt seg for å etablere en filial i Oslo for å sikre en enda større tilstedeværelse på det norske markedet. For å lede den norske virksomheten har de ansatt Morten Pedersen, som har bakgrunn som produksjonsleder og 20 års internasjonal erfaring fra selskaper som TINE, Tetra Pak, Arla Foods, DANÆG og AKV Cargrill.

Morten Pedersen BILA Morten Pedersen skal lede den norske virksomheten av BILA A/S.

Det er 20 år siden automatiseringshuset BILA A/S, som har hovedkontor i Danmark, leverte sin første robot til norsk lakseindustri. Over tid har de erfart at norsk industri ofte velger robot- og automatiseringsløsninger fra Danmark når produksjon og logistikk skal optimaliseres.

Selskapet nevner kunder i Norge som inkluderer blant annet TINE, Lantmännen, Hav Line, SalMar og Scandi Standard.

– Det er fortsatt et enormt urealisert potensial for å øke graden av automatisering i norsk industri. Analyser ved McKinsey viser at 63 prosent av oppgavene i industrien kan automatiseres. Så det er nok å ta tak i for den norske industrien, sier Morten Pedersen.

Mens Danmark og Sverige er hhv. verdens sjette og femte mest automatiserte land, ligger Norge på plass 40+ på verdenslisten med en forsiktig vekst, men landet er fortsatt under det globale gjennomsnittet for robotutbredelse, ifølge 2020-statistikken fra International Federation of Robotics.

Kommentarer