Bluetooth-modul mot flaskehalser

En ny Bluetooth-modul fra Würth Elektronik bruker SPI-grensesnitt istedenfor UART. Det betyr høyere hastigheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Proteus-III-SPI Bluetooth Low Energy 5.1-modulen bruker et SPI i stedet for et UART-grensesnitt og er basert på Nordic Semiconductor nRF52840-brikkesett. Det betyr at den utnytter mulighetene til Bluetooth Low Energy 5.1-standarden  med betydelig høyere ytelse.

Med en nyttelast på opptil 964 byte har modulen fire ganger høyere gjennomstrømming sammenlignet med de fleste Bluetooth-lavenergimoduler, heter det fra selskapet. Ettersom SPI tillater en betydelig høyere datahastighet enn UART, med 1,5 ganger ende-til-ende datakapasitet, omgår SPI-varianten potensielle flaskehalser på applikasjonssiden.

Proteus-III-SPI-varianten – identisk når det gjelder maskinvare med Proteus-III med UART – er et valg for applikasjoner der gratis UART-grensesnitt ikke er tilgjengelig, eller hvis dataoverføringen til UART-grensesnittet er utilstrekkelig. En annen fordel som nevnes, er at SPI-varianten er mer energieffektiv. Arbeidet med integrasjon er noe mer krevende med SPI, men Würth Elektronik sier de har løst dette gjennom et praktisk programvareutviklingssett (SDK) for trådløs tilkobling.

Bluetooth-modulen måler 8 x 12 x 2 mm, med integrert antenne, krypteringsteknologi og seks konfigurerbare IO-pinner. Typisk er det en løsning for IoT- og M2M-applikasjoner i radiobaserte vedlikeholdsgrensesnitt og sensornettverk. I følge selskapet er en spesiell egenskap ved løsningen at Proteus-III-SPI er et godt alternativ til SPP (Serial Port Profile)-modus for seriell dataoverføring, som ikke lenger er inkludert i standarden, men som er ekstremt nyttig for industrielle applikasjoner. Et langdistansemodus er inkludert.

Proteus-III-SPI er nå tilgjengelig fra lager uten volumkrav.

Powered by Labrador CMS