«Begynnerløsning» for AI-applikasjoner - Elektronikknett
REN0978_RZ_V2L_notitle

«Begynnerløsning» for AI-applikasjoner

Renesas Electronics Corporation utvider nå sin RZ/V serie med mikroprosessorer (MPUer) med de nye RZ/V2L MPUene som er designet for applikasjoner med kunstig intelligens (AI), på startnivå. 

Som del av RZ/V-serien, inneholder produktene Renesas’ egenutviklede AI-akselerator – kalt DRP-AI (Dynamically Reconfigurable Processor) – for å gjøre innvevd AI enklere og mer energieffektivt.  

RZ/V2L deler en rekke egenskaper med sin forgjenger, RZ/V2M, slik som høypresisjons AI inferensmuligheter, kombinert med god energieffektivitet. Den inneholder også flere optimaliseringer, som tilpassing av DRP-AI driftsfrekvens og minnegrensesnitt for en startnivå MPU.

DRP-AI ivaretar både sanntids AI inferens og bildeprosesseringsfunksjoner med muligheter som er viktige for kamerastøtte, som f.eks. fargekorrigering og støyreduksjon. Dette skal gjøre kundene i stand til å utvikle AI-baserte maskinsynapplikasjoner, som salgspunkt- (POS) terminaler og robotstøvsugere, uten at det kreves en ekstern bildesignalprosessor (ISP).

I tillegg skal energieffektiviteten eliminere behovet for varmedissiperingstiltak i form av kjøleflenser eller vifter. Dermed kan kunstig intelligens implementeres på en kosteffektiv måte ikke bare i overvåkingskamera og industrielt utstyr, men også i et stort spekter av applikasjoner som husholdningsapparater og forbrukerelektronikk.

Kommentarer