Tøffere fuktighetssensor - Elektronikknett
Chip render DEF-8-WSON-high-res_300DPI

Tøffere fuktighetssensor

Ny laveffekt, nøyaktig fuktighetssensor fra TI for industri og kjøretøy, med innebygd motstand mot forurensing og tøffe miljø.

Texas Instruments (TI) lanserer i dag de første komponentene i en ny familie med fuktighetssensorer, som ifølge selskapet skal gi industriens beste pålitelighet og nøyaktighet kombinert med det laveste energiforbruket. Samtidig har produktet innebygd beskyttelse av sensorelementene.

Komponentene HDC3020 og HDC3020-Q1 skal dermed gjøre det mulig å skape mer pålitelige systemer som kan tåle potensiell skade forårsaket av fuktighet, og skal reagere som påkrevet på endrede fuktighetsforhold over tid.

Fukt påvirker gjerne systemytelse og produktlevetid i applikasjoner i kjøretøy, husholdningsapparater og medisinsk utstyr. Fra å forlenge produktets levetid under transport og lagring, til å holde bilkameraer fri for tåke, til å styre luftkvaliteten og strømmen i bygninger, har behovet for forbedret pålitelighet og sikrere og mer komfortable miljøer økt bruk av relative fuktighetssensorer (RH).

HDC3020 og HDC3020-Q1 skal ivareta dataintegritet under belastende forhold og skal være industriens første som tilbyr integrert korrigering for å tilpasse avdrift forårsaket av naturlig aldring, miljøpåvirkning eller kontakt med forurensinger.  

Extend system reliability with enhanced sensing elements

Avdrift skal være mindre enn 0,21% RH per år og mindre enn 5% RH avdrift fra temperatur- og fuktighetspåvirkning (testet opp til 85% RH og 85°C).