Telia med 5G i Stavanger - Elektronikknett
Telia 5G Stavanger

Telia med 5G i Stavanger

De første basestasjonene i Stavanger, Sola og Sandnes er allerede oppgradert med den 5G-teknologien, og utbyggingen skyter nå fart, opplyser Telia.

I løpet av høsten vil store deler av innbyggere og næringsliv i de tre kommunene ha tilgang til Telias nye 5G-nett.

– Vi skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett i 2023, og vi er veldig glade for å nå være i gang med utbyggingen i Stavanger, Sola og Sandnes. Frem mot sommeren skal nærmere 50 basestasjoner oppgraderes med 5G, og mange flere er planlagt til høsten, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan. – Med det nye 5G-nettet vil innbyggerne oppleve høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning. Det åpner seg samtidig masse spennende muligheter for lokal industri og næringsliv. Vi håper å være en attraktiv partner i utvikling av nye produkter og løsninger basert på 5G-teknologien, i tillegg til å være en viktig leverandør av private mobilnett for forretningskritiske bruksområder.

I Stavanger, Sola og Sandnes vil nærmere 140 basestasjoner i løpet av året bli oppgradert med den nyeste mobilteknologien levert av Telias samarbeidspartner Ericsson. Telias kunder i de tre kommunene får fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber.

Ordfører Kari Nessa Nordtun (foto Stavanger kommune) Ordfører Kari Nessa Nordtun i Stavanger er fornøyd med 5G-utbyggingen.

– Vi ser veldig frem til å ta i bruk den nye 5G-teknologien i Stavanger, som vil gi oss mange spennende muligheter og tjenester. 5G vil bidra til å styrke oss som kommune gjennom å gjøre oss mer digitaliserte, samtidig som akademia, forskningsmiljøer og næringsliv får et kraftig verktøy til å utvikle nye løsninger for fremtiden, sier ordfører i Stavanger kommune, Kari Nessa Nordtun.

Telias ambisjon er at halvparten av Norges befolkning skal ha tilgang til 5G der hvor de bor i løpet av 2021, og selskapet vil være først i landet med et nasjonalt 5G-nett innen 2023. 5G-utbyggingen til Telia skjer område for område i hele landet.

– Vi ligger godt i rute med våre utbyggingsplaner, og er stolte over å være i front på 5G i Norge. Stadig flere nordmenn har nå tilgang til vårt 5G-nett, og vi ser at 5G-telefonene er svært populære blant våre kunder, sier Vellan. – Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer vi hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, samtidig som kapasiteten dobles. Så 5G-utbyggingen er noe som kommer alle våre kunder til gode.

Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo. Siden den gang har blant annet Trondheim, Oslo, Bergen, Asker, Bærum, Nesodden, Nordre Follo, Øygarden og Askøy fått tilgang til det nye mobilnettet, med pågående utbygging i flere byer og kommuner i Viken.  

Kommentarer