Skal samarbeide om fremtidens batteriteknologi - Elektronikknett
ABB og Beyonder
Foto: Beyonder

Skal samarbeide om fremtidens batteriteknologi

Beyonder og ABB har inngått en samarbeidsavtale som skal styrke produktutvikling, produksjon og markedsstrategier for masseproduksjon av Beyonders Lithium-ion-kondensatorer (LiC) ved bruk av nøkkelkomponenter fra begge parter

Sammen vil Beyonder og ABB samarbeide for å akselerere energiomstillingen ved å utvikle og produsere applikasjoner for nettselskaper, jernbane, avbruddsfri strømforsyning (UPS), støtte til vindturbiner og maritime applikasjoner, herunder hybridløsninger med LiC og hydrogen. Partene ser også et potensial for markedsstrategier på pakkede batteriløsninger for flere bransjer.

– Beyonders ambisiøse planer for storskala, fremtidsrettet batteriteknologi er et viktig skritt for energiomstillingen, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør i ABB i Norge og leder for Energy Industries i Nord-Europa. – Vi er glade for å samarbeide med Beyonder for å utforske en mer kostnadseffektiv og bærekraftig måte å levere energilagringsløsninger for kraftnettet, transport og havvind der det er behov for høy effekt og rask lading.

Beyonders battericelle-teknologi bruker aktivt karbon fra skogrester i battericellene. Med sin ganske så unike og ikke-brennbare teknologi vil Beyonder produsere battericeller med høy effekt og rask ladning (1-2 minutter) for industrielle applikasjoner som skal brukes i strømnettet, og støtter utslippsfrie løsninger på flyplasser, i havner, tungtransport og hurtigladestasjoner.

Mer informasjon: www.beyonder.no (ekstern lenke)

Kommentarer