– Skal erobre smarthusmarkedet - Elektronikknett
Datek Eva Smarthus
Med Eva-serien fører Datek en rekke produkter som gjør at man kan sette opp et smarthussystem. Nå skal disse hjelpe CTM Lyngs produkter å kommunisere.

– Skal erobre smarthusmarkedet

To norske teknologiselskap går sammen om å gjøre millioner av produkter smarte.

CTM Lyng og Datek inngår nå en samarbeidsavtale som vil gjøre CTM Lyng sin mTouch Home produktlinje smarte med hjelp av Zigbee-protokollen.

Datek har i en årrekke utviklet og levert komplette smarthus-økosystemer som inkluderer backend, app, hub og forskjellige trådløse sensorer. Hub og sensorer kommuniserer ved hjelp av Zigbee, som er den mest brukte trådløse protokollen i dette segmentet.

Millioner av nye produkter
CTM Lyng produkter Et lite utvalg Zigbee-produkter fra CTM Lyng.

Datek skal bidra til oppgradering av hele CTM Lyngs trådløse produktportefølje med denne standarden, noe som betyr at millioner av nye Zigbee produkter vil produseres for det nordiske markedet i årene som kommer, skriver selskapet i en pressemelding i dag. Termostater, dimmere, komfyrvakter og automatisk vannstopp inngår i produktene som skal gjøres smarte. Utviklingsarbeidet er i gang, og allerede til høsten vil CTM Lyng tilby produktene til sine kunder.

Datek Anders Westgaard Anders Westergaard, Datek.

– Vi har en strategi om å samarbeide med ledende leverandører som kan verdiøke tilbudet til kunder innen smarte hjem. CTM Lyng er en anerkjent produsent av høykvalitetsprodukter som nå blir tilgjengelige for smarthusløsninger basert på ZigBee, dette gagner både CTMs og Dateks kunder, samt markedet generelt sier administrerende direktør i Datek, Anders Westgaard.

Helnorsk samarbeid
CTM Lyng Terje Lillemo Terje Lillemo, CTM Lyng.

Dette unike norske samarbeidet mellom to norske teknologibedrifter vil føre til styrket markedsposisjon for begge selskapene både sammen, og hver for seg, mener Westgaard. Samarbeidet betyr også at selskapenes løsninger og produkter til sammen – ifølge de to – vil utgjøre det mest komplette smarthussystemet som tilbys i markedet i dag, og hvor alt, både elektronikk og programvare, er utviklet i Norge.

Med Datek sin smarthus løsning – Eva Smarthus – vil man kunne styre alle Datek, CTM Lyng og andre Zigbee enheter. Produktene i Eva Smarthus serien er designet i samarbeid med Eker Design.

– At vi har valgt Datek som samarbeidspartner og ZigBee som teknologi i våre produkter, er et viktig signal om at vi har store ambisjoner i årene framover. Vi både håper og tror at norske forbrukere kommer til å bli opptatt av hvor lys- og varmestyringen faktisk kommer fra, forteller administrerende direktør i CTM Lyng, Terje Lillemo.

 

Kommentarer