Raske og nøyaktige SAR AD-omformere - Elektronikknett
TI-ADC3xxx web

Raske og nøyaktige SAR AD-omformere

Nå kan utviklere av industrielle systemer designe energigjerrige, høyhastighets digitale styresløyfer med høyest mulig dynamisk området og markedets raskeste 18-bit ADC.

Det hevder Texas Instruments (TI) i forbindelse med at de i dag utvider sitt utvalg av høyhastighets dataomformere med en helt ny familie SAR (successive-approximation register) analog-til-digitalomformere (ADCer). Disse skal muliggjøre høypresisjons datainnsamling i industrielle design, heter det.  

Ifølge TI har produktene klassens beste dynamiske område og laveste energiforbruk, og den nye ADC3660-familien omfatter åtte SAR ADCer med henholdsvis 14-, 16- og 18-bit oppløsning, med samplinghastigheter fra 10 til 125 MSPS, noe som skal hjelpe designerne med å forbedre signaloppløsning, forlenge batterilevetiden og styrke systembeskyttelsen.

Å øke presisjonen ved høyhastighets datainnsamling møter et økende behov for sanntidsstyring i industrielle systemer. I en høyhastighets digital styresløyfe fungerer ADCen i et komplekst system for å svare på raske endringer i spenning eller strøm for å forhindre kostbar skade på kritiske komponenter i kraftstyringssystemer. Etter hvert som antallet dataintensive oppgaver i industrielle systemer øker, blir det viktigere for systemet å ta raske beslutninger for å forhindre systemfeil, noe som krever høyere presisjon ved raskere hastigheter.

ADC3660-familien skal levere opp til 80% lavere forsinkelse enn konkurrerende enheter ved lignende hastigheter. For eksempel kan systemdesignere oppnå énklokke (8 ns) ADC-forsinkelse med den 125-MSPS, 14-bit, tokanals ADC3664.  

Støy er også en viktig faktor i industrielle systemer, og ADC3660-familien skal gjøre det mulig å slippe å måtte velge mellom støyytelse og lavt effektforbruk.

Eksempelvis forbedrer ADC3683 – som ifølge TI er industriens raskeste 18-bit ADC med sine 65 MSPS – støy-ytelsen i smalbåndsapplikasjoner som bærbare militære radioer, med et signal-støyforhold (SNR) på 84,2 dB og en støyrelatert spektraltetthet på -160 dBFS/Hz, samtidig som den har et lavt effektforbruk på 94 mW per kanal.

Kommentarer