Raske SPI NOR-flash - Elektronikknett
1.8V 512Mb SPI NOR Flash_IC only

Raske SPI NOR-flash

Winbond med ny 1,8 V 512Mb SPI NOR flash for blant annet 5G, med støtte for opp til 166 MHz standard/doble/firedoble SPI klokker, og som enkelt kan byttes ut med større minner.

Minneleverandøren Winbond Electronics Corporation melder i dag om en utvidelse av deres tilbud av SPI NOR Flash, med lanseringen av den nye énbrikke (monolittiske) 1,8 V 512Mb SPI NOR flash, som skal støtte standard/doble/firedoble SPI-klokker opp til 166 MHz.

I motsetning til den eksisterende 3V, 512Mb W25Q512JV, kommer den nye 1,8 V komponenten W25Q512NW med pinne-til-pinnekompatibilitet, som skal gjøre det mulig for brukerne å oppgradere til høyere flashminnestørrelser uten å måtte endre fotavtrykket til designet.  

Dette åpner for å forlenge levetiden til produktene, foruten å få dem raskere på markedet gjennom å anvende en enkelt flash-plattform for eksisterende og fremtidige produkter.

– Blant annet vil kommende 5G-applikasjoner kreve SPI NOR flash med både høy kapasitet og høy kvalitet, og med krav til bakover- og fremoverkompatibilitet, skriver Winbond i en pressemelding.   

W25Q512NW skal kunne støtte opp til 166 MHz SDR og 80MHz DDR, den kan oppnå høy ytelse ved XIP (eXecute In Place) og Instant-on med QPI.

Komponentene kan også stables til 1Gb og 2Gb, noe som skal gi designerne mer fleksibilitet til å øke størrelsen samt forbedre ytelsen til «Read-While-Write». For kan den to-brikkebaserte komponenten støtte Read While Write operasjon for OTA (over the air) oppdatering uten å avbryte leseoperasjoner og uten risiko for å miste det eksisterende fastvareinnholdet i tilfelle av et uventet kraftavbrudd. 

Anvendelser som nevnes er 5G modem, 5G kantprosessering, skyserver, fiberoptiske modem, samt smarte IoT-anvendelser der man typisk dobler flashstørrelsen for kodelagring annethvert år.  

Kommentarer