Prøv ulike mikrokontrollere uten hodebry - Elektronikknett
8th-gen-dev-board-mcu-floating

Prøv ulike mikrokontrollere uten hodebry

Et nytt konsept for utvikling av mikrokontroller- (MCU) baserte løsninger skal gjøre det mulig å teste ut MCUer fra ulike leverandører på samme utviklingskort.

En ny «standard» for utvikling av MCU-baserte innvevde systemer kalt SiBRAIN betegnes som en «game-changer» av leverandøren, det serbiske selskapet MikroElektronika (MikroE).  

Selskapet, som støtter vanlige mikrokontrollere fra bl.a. Microchip, TI, NXP, STMicro med flere, har i mange år satset på å kutte utviklingstiden for systemutviklere ved å tilby innovative maskinvare- og programvareløsninger, basert på velprøvde standarder. For ti år siden utviklet de en standard utviklingssokkel kalt mikroBUS, samt de kompakte Click-kortene som anvender denne standarden for å kutte utviklingstiden betraktelig.  

SiBRAIN for PIC24-dsPIC33  dsPIC33EP512MU814 store SiBRAIN for PIC24-dsPIC33.

SiBRAIN for PIC24-dsPIC33.I dag lanserer de SiBRAIN, en standard for add-on utviklingskort som skal ivareta enkel installasjon og utskifting av en mikrokontroller på et utviklingskort utstyrt med SiBRAIN-sokkelen. SiBRAIN skal så gjøre designere av innvevde systemer i stand til å prøve ut ulike MCUer i et prototypesystem, uten å måtte investere i kostbar maskinvare, eller lære seg nye verktøy.  

MikroE opplyser at det for tiden er tilgjengelig SiBRAIN-kort som støtter MCUer fra store leverandører som Microchip, STMicroelectronics, NXP og Texas Instruments, mens flere er på beddingen.

– Ettersom det ikke finnes noen universell standardisering, har hver eneste ulike mikrokontroller et spesifikt sett med bruksanvisninger, nye verktøy å lære seg, lisenser som må kjøpes og nye prosesser som må implementeres, sier adm. direktør i MikroE, Nebojsa Matic, i en kommentar.

– SiBRAIN kort og -sokkel er en «game-changer», som vil spare måneder med bortkastet utviklingstid og penger, og i tillegg tilby enorm designfleksibilitet, hevder han.  

Løsningen anvender det samme «plug & play» konseptet som hele MikroEs produktserie med Click-kort er bygget på. Avhengig av MCU-type, dens pinneutlegg, pinneantall og antall påkrevde eksterne komponenter er det forskjellige SiBRAIN tilleggskort. Hvert kort er en selvstendig enhet som tillater utviklingssystemet å operere på et logikknivå, uten å måtte ivareta de spesifikke kravene til mange forskjellige MCUer.  Dette skal gi utviklerne et friere utgangspunkt i valg av MCU, uavhengig av pinneantall eller-kompatibilitet.

Og kanskje viktigst av alt: Denne tilnærmingen gjør det mulig for utviklerne å bytte SiBRAIN MCU-kort på en enkel måte under utviklingsfasen – uten ekstra maskinvare. 

Hvert SiBRAIN-kort er utstyrt med to høyhastighets 168-pinns mezzaninkontakter (en hann og en hunn) med de standard pinneutlegget for SiBRAIN-sokkelen. Kortene kan enkelt installeres på ethvert utviklingskort med SiBRAIN-sokkel, og utformingen skal eliminere muligheten for feil orientering og plassering.  

MIKROE tilbyr allerede mer enn 100 SiBRAIN kort. Mer informasjon her.

Kommentarer