Overflatemontert AC/DC med 1700V MOSFET - Elektronikknett
ROHM-BM2SC12xFP2-LBZ_Series

Overflatemontert AC/DC med 1700V MOSFET

ROHM lanserer det de mener er industriens første integrerte AC/DC-omformerkretser i OFM-pakke med innebygd 1700V SiC MOSFET.

ROHMs AC/DC nye omformer-ICer med en innebygd, 1700V SiC MOSFET, har fått betegnelsen BM2SC12xFP2-LBZ og leveres i en TO 263-7L pakke. De skal være optimalisert for industrielle applikasjoner som hjelpestrømforsyninger til gatelykter, kommersielle klimaanlegg, generelle frekvensomformere og AC servostyringer.

ROHM AC-DC krets sparer plass Den nye komponenten skal spare både plass og kostnader i AC/DC-løsninger, med en integrert 1700 V SiC MOSFET.

Slike strømforsyninger beskrives som en viktig del av industrielle applikasjoner, for å levere ulike nivåer av DC-spenninger til gate-drivere og styreenheter. Ifølge ROHM er det umulig å oppnå høyere effektivitet og økt uteffekt med eksisterende silisium-MOSFETs, på grunn av de høyere tapene i silisiumkomponenter. I tillegg krever eksisterende løsninger en kjøleflens og ekstra komponenter, noe som øker både plassbehov og kostnader.

ROHMs BM2SC12xFP2-LBZ kraft-ICer er såkalte kvasiresonante (QR) AC/DC omformere med en integrert 1700V SiC MOSFET i en enkelt, overflatemontert (OFM) pakke (TO263). De skal kunne forbedre effektiviteten med opp til 5% og samtidig redusere risiko for komponentsvikt.

Det er tilgjengelig et evalueringskort, BM2SC123FP2-EVK-001, som kan levere opp til 48W ved 400VAC uten kjøleflens.  

Kommentarer