Oppdatert EDA-verktøy med maskinlæring

Xilinx bringer det de kaller et gjennombrudd til EDA-verktøyet Vivado med maskinlæringsoptimalisering for raskere design. Blant annet er kompileringstiden blitt fem ganger raskere i gjennomsnitt og kvaliteten på resultatet har en forbedring på ti prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Vivado ML Editions er i følge Xilinx den første FPGA EDA-verktøypakken som er basert på maskinlæringsalgoritmer (ML), i tillegg til å ha avanserte team-baserte designflyt. Kompileringstiden er fem ganger raskere og resultatkvaliteten (quality of results – QoR) har gjennomsnittlige forbedringer på ti prosent i komplekse design, sammenlignet med dagens Vivado HLx Editions.

Den nye programvaren muliggjør ML-baserte algoritmer som akselererer designlukking. Teknologien har ML-basert logikkoptimalisering, forsinkelsesestimering og intelligent designkjøring, som automatiserer strategier for å redusere gjentakelser av tidsavbrudd.

Xilinx introduserer også konseptet med en «Abstract Shell», som lar brukerne definere flere moduler i systemet som skal kompileres trinnvis og parallelt. Dette muliggjør en gjennomsnittlig reduksjon av kompileringstiden på 5 ganger og opptil 17 ganger sammenlignet med tradisjonell fullsystemkompilering. Abstract Shell hjelper også med å beskytte IP’en til en kunde ved å skjule designdetaljene utenfor modulene, noe som er viktig for applikasjoner som «FPGA-as-a-Service» og systemintegratorer.

For gruppesamarbeid gjør Vivado IP Integrator det mulig med modulære design ved hjelp av den nye «block design container»-funksjonen.

Dynamic Function eXchange (DFX) er en annen funksjon som muliggjør mer effektiv bruk av silisiumressurser ved å laste inn egendefinerte maskinvareakseleratorer dynamisk ved kjøring «over-the-air». Siden DFX kan laste inn programmoduler i løpet av noen få millisekunder, åpner det for nye brukstilfeller som for eksempel en bil som bytter forskjellige visjonsalgoritmer under prosessering av en ramme, eller en genomisk analyse som bytter forskjellige algoritmer i sanntid når den sekvenserer DNA. 

Powered by Labrador CMS