Nortelco Electronics selges - Elektronikknett
writing-hand-business-brand-contract-handwriting-854901-pxhere.com

Nortelco Electronics selges

Etter avtale overtar Adeptor AS 100% av aksjene i Nortelco Electronics AS med virkning fra i dag, 1.7.2021. Nortelco Electronics AS vil bli drevet med samme navn ut 2021 mens de to selskapene blir kjent med hverandre og finner en egnet struktur for fremtiden.

Nortelco har fra starten i 1945 hatt hovedfokus på elektroprodukter. Senere ble elektronikkområdet introdusert og på 2010-tallet beveget konsernet seg inn på automasjon. De to sistnevnte forretningsområdene er i dag samlet i Nortelco Electronics AS, sidestilt med Nortelco AS som fremdeles konsentrerer seg om elektroproduktene. Nortelco AS er ikke påvirket av avtalen og vil bli drevet videre av nåværende eiere.

Espen Nysted som leder Nortelco-gruppen forteller at transaksjonen er en del av en større plan som lar dem fokusere på vekst og videreutvikling av elektrovirksomheten, både organisk og ved eksternt volum.

– Vi mener at vi i Adeptor har funnet en svært velegnet eier til å videreutvikle virksomheten i Nortelco Electronics AS, sier Nysted.

Adeptor AS har 20 års erfaring som en verdiøkende distributør av elektronikk og elektrisk utstyr for krevende markeder for et utvalg av globalt anerkjente merkevarer, inkludert Belden og Hubbell. Adeptor er aktive innenfor områdene industriell IT, industriell telekommunikasjon, EX og industribelysning samt EX kabelinnføringer.

– Selv om dette ikke var et selskap vi kjente så god fra før ble vi umiddelbart begeistret for kombinasjonen av det sterke produktsortimentet og ikke minst mennesker med spisskompetanse og erfaring, sier Dag Ivar Roald fra Adeptor.

Adeptor ser flere interessante sammenhenger mellom sitt etablerte forretningsområde innen industriell IT og automasjonsmiljøet i Nortelco Electronics. Sistnevnte har i en årrekke utmerket seg med klasseledende kompetanse på blant annet PROFIBUS og PROFINET.

Videre ser Adeptor at kjernevirksomheten i Nortelco Electronics – gjennom for eksempel avanserte test og måleinstrumenter – gir en helt ny og samtidig relevant tilvekst i produktporteføljen og sikrer tilstedeværelse i nye og bærekraftige markeder.

EIF-Svein_Hermansen Svein Hermansen, daglig leder i Nortelco Electronics, har stor tro på at overtakelsen vil føre til noe bedre for begge selskaper. (Arkivfoto)

Svein Hermansen, som leder Nortelco Electronics, har på sin side stor tro på at overtagelsen vil styrke begge selskapene.

– Begge selskaper har som målsetning å vokse i sine markeder og bli en enda viktigere partnere både for eksisterende og nye kunder. Dagens kunder ønsker å effektivisere sin hverdag, både ved å finne et bredere sortiment hos sine partnere og teknisk kompetanse, sier Hermansen.

Roald påpeker videre at både Adeptor og Nortelco Electronics deler samme grunnleggende forretningsmodell og visjon, der man satser på distribusjon av kompetansekrevende produkter til profesjonelle markeder, drevet fram av lidenskapelige fagpersoner og produktspesialister som skaper merverdi for sine partnere.

Hvis noen lurer: Adeptor AS har adresse i Laksevåg, Bergen. Eiere er Kaare Jørgen Holmefjord gjennom selskapene Heggeli Eiendom AS og Kristianiasvingen AS (samlet 71,58 prosent) og Products Holding AS med 28,42 prosent. Selskapet omsatte i 2020 for 71 millioner kroner hadde et resultat før skatt på 6,85 millioner. Adeptor ble stiftet i 2011. (kilde: Proff.no)

Se også: Tildeles millionkontrakter

Kommentarer