Nå kan du styre fabrikken med 5G - Elektronikknett
Siemens SCALANCE MUM856
Foto: Siemens

Nå kan du styre fabrikken med 5G

Siemens har introdusert sin første industrielle ruter som opererer i 5G-nettverk. Scalance MUM856-1 kobler lokale industrielle applikasjoner til offentlige 5G-, 4G- og 3G-nettverk.

Ruteren kan brukes til fjernovervåking og vedlikehold av anlegg, maskiner, kontrollutstyr og annet industrielt utstyr via et offentlig 5G-nettverk. Etterspørselen etter denne typen løsninger har vokst, spesielt muligheten til å få tilgang til maskiner og fabrikk fra hvor som helst i verden for vedlikehold og service.

I tillegg kan enheten integreres i private 5G-nettverk. Scalance MUM856-1 støtter dermed for eksempel styring og kontroll av mobile roboter på produksjonslinjer eller autonome kjøretøyer og transport for logistikk.

Takket være en robust IP65-kapsling, behøver ikke ruteren være innelåst i det skap.

For å sikre effektiv tilkobling mellom Ethernet-baserte undernettverk og automatiseringsenheter, støtter Scalance MUM856-1 Release 15-versjonen av 3GPP. På det meste takler ruteren opptil 1000 megabit oppkobling til industrielle enheter. IPv6-støtte sørger for at enhetene kan implementeres i moderne IP-nettverk.

Overvåking av kommunikasjon og beskyttelse mot uautorisert bruk inkluderer en rekke sikkerhetsfunksjoner: For eksempel en integrert brannmur, autentisering av kommunikasjonsutstyr og kryptering av dataoverføring via VPN. Hvis et 5G-nettverk ikke er tilgjengelig, bytter enheten automatisk til et 4G- eller 3G-nettverk.

Mer informasjon om ruteren finner du på Siemens’ nettsted.

Kommentarer