NOTE kjøper det britiske produsenten iPRO - Elektronikknett
Market-money-1153180-pxhere.com

NOTE kjøper det britiske produsenten iPRO

Den svenske kontraktprodusenten NOTE har kjøpt alle aksjene i britiske iPRO Holdings Ltd. iPRO produserer avanserte elektronikkprodukter (box-build). Kundene finnes hovedsakelig innen «grønn teknologi», men også i sektorene medisinsk og industri.

iPROs forretningsmodell skal være svært lik NOTEs og er basert på langsiktige kundesamarbeid, høy kvalitet og god leveringspresisjon, heter det i en pressemelding onsdag.

iPRO er allerede i en sterk vekstfase med flere pågående produksjonsoppdrag for ladeløsninger, inkludert ladebokser for elbiler. I følge NOTE vil oppkjøpet av iPRO styrke «Greentech»-segmentet ytterligere.

Virksomheten har base i Haddenham, Buckinghamshire, Storbritannia, og antall ansatte er rundt 100. Omsetningen de siste 12 månedene var på 322 millioner kroner.

Veksten og lønnsomheten til iPRO utvikler seg for tiden veldig positivt – hovedsakelig som et resultat av den høye etterspørselen etter ladeprodukter til elbiler.

Kjøpesummen er 7,0 millioner GBP på gjeldsfri basis og kan økes med en tilleggskjøpspris på maksimalt 2,3 millioner GBP.

Sett de siste 12 månedene betyr proforma-oppkjøpet en salgsvekst for NOTE på cirka 17 prosent og en økning i driftsresultat (EBITA) på rundt 16 prosent. Sammen med de geografisk nærliggende fabrikkene i Windsor og Stonehouse utgjorde NOTEs salg i Storbritannia drøye 503 millioner kroner de siste 12 månedene.

Betaling av kjøpesummen skjer kontant.

Kommentarer