Lagring med høy sikkerhet - Elektronikknett
SMA019 - T5PF_T5PFLC-web

Lagring med høy sikkerhet

Nå lanseres SSD-moduler med opptil 2TB kapasitet, sertifisert etter kravene i FIPS 140-2.

SMART Modular Technologies, Inc. har spesialisert seg på ulike minneløsninger, faste harddisker og hybride lagringsteknologier. Nå lanserer de sine nye T5PFLC FIPS 140-2 SSD-disker, som skal ivareta sertifisert autentisering, avansert kryptering, tilgjengelige i størrelser fra 120 GB til 2TB. 

FIPS 140-2 er en standard utarbeidet av National Institute of Standards and Technology (NIST) og definerer et sett med sikkerhetskriterier som skal sikre sikker håndtering av sensitiv informasjon, og vil være et krav i de fleste høysikkerhetsapplikasjoner. Disse kravene omfatter autentisering, kryptering, fysisk sikkerhet, selvtesting med mer. 

Betegnelsen FIPS 140-2 som SMART her benytter signaliserer at disse SSDene inneholder kryptografiske komponenter som er blitt validert i henhold til NIST FIPS 140-2 Level 2 Standard, som skal gi sikkerhet for at elektronisk informasjon er godt beskyttet og møter de strenge klassifiseringskravene som kreves i en høysikkerhetsapplikasjon. I tillegg indikerer betegnelsen FIPS 140-2 Inside at en uavhengig testinstans har validert de(n) kryptografiske komponenten(e) i SSDen i henhold til NIST FIPS 140-2 Level 2 Standard.