Kunstig intelligens i salgsterminalen - Elektronikknett
Kontron SMARC for POS

Kunstig intelligens i salgsterminalen

En ny prosessormodul i SMARC-formatet basert på Arm Rockchip skal åpne for kunstig intelligens i salgsterminaler og informasjonssystemer, til en overkommelig pris.   

Det er innvevd-spesialisten Kontron som nå lanserer den nye SMARC modulen fA3399, basert på prosessoren Arm Rockchip RK3399K.

I referansetester av Arm-baserte moduler skal dette produktet ha oppnådd den høyeste ytelsen i forhold til prisen, hevder Kontron.

Seks prosessorkjerner fra en energibesparende to-kjerne Arm Cortex- A72 og en Quad Cortex-A53 samt en Arm Mali-T860MP4 GPU, besørger høy grafikkytelse for både 2D og 3D skjermer. Det er etablert en egen Open Source Community som kontinuerlig utvider applikasjonsområdene og bidrar til å drive innovasjonen fremover.

Den nye Rockchip CPUen tilbyr ifølge Kontron en plattform for ikke-kritiske applikasjoner innenfor områder som POS/POI. Enten det dreier seg om digital skilting, detaljhandel eller salgsautometer – alle steder der kunstig intelligens brukes for å muliggjøre målgruppespesifikk kommunikasjon med sluttkunden – skal SMARC-fA3399 modulen danne en god basis for nye applikasjoner, skriver Kontron i en pressemelding.   

Modulen er kompatibel med den nye SMARC 2.1 modulstandarden, med dimensjoner på 82 x 80 mm. Den er utviklet for utvidete temperaturområder fra -20 °C til +60 °C.

Av andre egenskaper kan nevnes 2 eller 4 GB LPDDR4 SDRAM minne og 8 - 64GB eMMC innebygd flash; skjermer kan tilkoples via LVDS, DP og HDMI. Øvrige grensesnitt omfatter 2x GbE porter samt 3x PCIe, 6x USB 2.0 og 1x USB 3.0.