Høy båndbredde i liten FPGA - Elektronikknett
CertusProNX_chip

Høy båndbredde i liten FPGA

Den nye generelle FPGAen CertusPro-NX fra Lattice kommer med høy systembåndbredde og muligheter for eksternt PPDDR4-minne, rettet mot kantapplikasjoner.

Lattice Semiconductor Corporation lanserer i disse dager den nye FPGA-familien Lattice CertusPro-NX.

Dette er den fjerde komponentfamilien selskapet lanserer basert på Nexus-plattformen på 18 måneder, og Lattice tar et skritt videre med CertusPro-NX i form av energieffektivitet, den høyeste båndbredden på den minste formfaktoren sammenlignet med andre komponenter, og den eneste FPGAen i sin klasse med støtte for eksternt LPDDR4 minne.

Med den hittil kraftigste Nexus-baserte komponenten sikter Lattice på nvendelser innen kommunikasjon, dataprosessering, industri, kjøretøy og forbrukermarkedene.   

– Ytelsen og de differensierte egenskapene vi har designet inn i CertusPro-NX leverer muligheter som tidligere ikke har vært tilgjengelig i laveffekt FPGAer, og retter seg mot de nyeste generasjonene av kantapplikasjoner som mange elektronikkselskaper er ivrige for å kunne tilby kundene, sier markedsdirektør Gordon Hands i Lattice.  

Han peker bl.a. på at de nye FPGAene er tatt frem for å muliggjøre innovasjon innen et bredt spekter av anvendelser, inkludert koprosessering i intelligente systemer, signaloverføring (broer) med høy båndbredde i 5G kommunikasjonsinfrastruktur, og broer mot sensorgrensesnitt i ADAS-systemer.

Komponentene skal kun bruke en fjerdedel av effekten tilsvarende FPGAer sluker, og har den beste båndbredden i klassen; Med støtte for opp til åtte programmerbare SERDES-linjer med hastigheter opp til 10,3 Gbps, åpner CertusPro-NX for bruk med populære kommunikasjons- og skjermgrensesnitt som 10 Gigabit Ethernet, PCI Express, SLVS-EC, CoaXPress og DisplayPort.

For å møte behovet for robuste koprosesseringsegenskaper i kunstig intelligens- og maskinlæringssystemer i kanten, skal CertusPro-NX tilby opp til 65 prosent mer tilgjengelig innebygd minne enn noen av konkurrentene.  I tillegg støtter altså de nye FPGAene minnestandarden LPDDR4 DRAM, som ofte brukes der det er ønskelig med langvarig tilgjengelighet.

Komponentene kan ha opp til 100k logikkceller, og er i sin natur høyt pålitelige: Ny teknologi skal gjøre CertusPro-NX opp til 100 ganger mer robust mot «myke» feil.

Fotavtrykket er kun 81 mm2.

CertusPro-NX er kompatibel med den nyeste versjonen av designprogramvaren Lattice Radiant, som ble lansert samtidig.

Les mer på CertusPro-NX-bloggen her

Kommentarer