Effektiv DC/DC-omformer - Elektronikknett
Silanna 100W

Effektiv DC/DC-omformer

Bruk av høyere driftsfrekvenser har gjort Silanna Semiconductor i stand til å utvikle DC/DC-omformere med høyere tetthet.

San Diego-baserte Silanna Semiconductor påberoper seg å være ledende på høy effekttetthet innen kraftelektronikk.

Nå har de utvidet sin CO2 Smart Power-familie av lastpunktomformere med en 100W enhet, rettet mot USB-PD applikasjoner med høy effektivitet.  

Med en svitsjehastighet på 667kHz kan den helintegrerte DC/DC-omformeren SZDL3105B levere opp til 5 A og 100 W utgangseffekt.  Videre har den et stort inngangsområde som støtter 7 til 27 VDC, og leveres i en bitteliten 4mm x 4mm QFN pakke. 

På utgangen skal den kunne levere 3,3 til 21 V ved 5A.

– Høyere svitsjefrekvenser betyr et mindre, rimeligere og kraftigere utgangsfilter, som har begeistret pilotkundene våre, kommenterer markedsdirektør Tim Wilhelm. – Denne nye komponenten muliggjør banebrytende effektivitet i design med minst mulig formfaktor og vekt. Dette øker effekttettheten med volumer som nærmer seg 12% av det som kreves av konkurrerende løsninger med lavere frekvenser, forklarer han, og hevder at den nye komponenten reduserer både materialkostnader, designsyklus og time-to-market i betydelig grad. 

Lav effektdissipering skal muliggjøre lav tomgangseffekt. Fleksibilitet når det gjelder intern og ekstern spenningsdeler for tilbakekopling støtter kundespesifiserte design, mens en intern tilbakekoplingskrets muliggjør ren og kontrollert oppstartsdrift frem til eksterne USB-portkontrollere kan biase seg selv og ta over styringen av utgangsspenningen på en «myk» måte.