Autonom trekkvogn for fabrikkgulvet - Elektronikknett
MiR hook 250 trekker f

Autonom trekkvogn for fabrikkgulvet

Danske Mobile Industrial Robots (MiR) lanserer MiR250 Hook, som i følge selskapet er den eneste AMR-løsningen på markedet som automatisk kan hente og taue traller og vogner.

MiR250 Hook er en toppmodul for MiRs raskeste og mest kompakte robot, MiR250, som takler og navigerer i miljøer med stor trafikk av mennesker. Det nye og patenterte tilhengerkroken er en oppdatert versjon av MiRHook fra 2016.

«Hver dag kjøres mange traller og bur manuelt fra avdeling til avdeling på arbeidsplasser over hele verden. Imidlertid ønsker mange å optimalisere intern logistikk for å øke produktiviteten og frigjøre ansatte for mer verdiskapende oppgaver enn å flytte varer fra a til b. Det er brukervennlig teknologi som enkelt kan automatisere intern transport av vogner på opptil 500 kilo inkludert last,» heter det i meldingen fra produsenten.

– Det er ikke behov for å endre interiøret eller kjøpe nye traller, ettersom MiRHook kan finne og koble sammen de fleste traller og vogner via QR-koder eller April Tags, sier Søren E. Nielsen, administrerende direktør i MiR.

MiR hook 250 Før bruk må QR-koder eller April-tagger festes på eksisterende traller eller bur, slik at MiR250 Hook kan identifisere hver vogn. Roboten kartlegger omgivelsene når den kjører ruten manuelt første gang, eller man kan importere kart over bygninger og rom og kartlegge med noen klikk.

Den nye generasjonen av MiRHook er patentert, og MiR hevder de er verdens eneste produsent av autonome mobile roboter (AMR) som har en løsning som kan transportere traller etter seg. MiR250 Hook aktiverer og losser automatisk vogner uten menneskelig involvering. Hastigheten er opptil 2 meter per sekund, og den skal navigere trygt og effektivt, selv med personer rundt seg. Det er ingen grense for antall vogner en MiR250 Hook kan hente og bringe til forskjellige posisjoner, og roboten kan hente traller i forskjellige størrelser og høyder.

Når det gjelder forberedelser før bruk, må QR-koder eller April-tagger plasseres på eksisterende traller eller bur slik at MiR250 Hook kan identifisere hver vogn. Roboten kartlegger omgivelsene når den kjører sin faste rute manuelt første gang. Kartleggingen kan også gjøres med noen få klikk ved å importere kart over bygninger og rom til robotens programvare. Roboten kan også kommunisere med heiser og dører.

For de som allerede har en MiR250-robot, holder med å kjøpe selve trekkmodulen. Ellers leveres robot og trekkmodul som en komplett løsning, klar til bruk.

Kommentarer