Teledyne kjøper FLIR for 8 milliarder dollar - Elektronikknett
Prox-Dynamics-Nano-UAV.jpg
Med kjøpet av FLIR får Teledyne også innpass i markedet for forsvarssystemer, der blant annet tidligere Prox Dynamics inngår. (Arkivfoto: Prox Dynamics/FLIR)

Teledyne kjøper FLIR for 8 milliarder dollar

Kjøpet av FLIR, utvikler og produsent av termiske sensorer og UAVer, gir Teledyne Technologies inngang i markedet for forsvarssystemer, primært siden FLIR kjøpte norske Prox Dynamics i 2016 og påfølgende oppkjøp i denne sektoren.

Avtalen, halvparten i kontanter og halvparten i aksjer, har støtte fra begge selskapene og forventes å bli gjennomført rundt midten av året.

– Kjernen i begge selskapene våre er proprietære sensorteknologier. Våre forretningsmodeller er også like: Vi leverer sensorer, kameraer og sensorsystemer. Dessuten er våre teknologier og produkter unikt komplementære med minimal overlapping, med bildesensorer basert på forskjellige halvlederteknologier for forskjellige bølgelengder, sier Robert Mehrabian, styreleder i Teledyne.

FLIR er over 40 år gammel, med etablering i 1978. Imidlertid begynte de å utvide til komplette kamerasystemer og nylig til forsvarssystemer. I 2016 kjøpte de den militære droneprodusenten Prox Dynamics for å skape forretningsområdet «Unmanned Aerial Systems». Dette ble fulgt med oppkjøpet av droneprodusent Aeryon Labs i januar 2019, og i forrige måned kjøpte de også forsvarsdroneprodusent Altavian. I februar 2019 kjøpte FLIR også Endeavour Robotics, en avknopping i forsvarssegmentet fra iRobot. Selskapet har også anskaffet kameraprodusenter som Point Grey.

Dette er veldig forskjellige produktlinjer for Teledyne, selv om det passer godt med selskapets komponentvirksomhet i forsvars- og romfartsmarkedet. Dette kan imidlertid være et passende område for å få fram en systemvirksomhet.

Link til den offisielle pressemeldingen her.

Kommentarer