Overvåking av strøm og spenning - Elektronikknett
Allegro ACS37800

Overvåking av strøm og spenning

Ny énbrikkeløsning integrerer effekt-, spenning- og strømovervåking med forsterket isolasjon – egnet for industri og smarthus.

Allegro MicroSystems lanserer i dag ACS37800, en Hall-effekt kraftovervåkingsbrikke for enfase AC- og DC-løsninger. Ifølge Allegro den første integrerte kraftovervåkingsbrikken som tillater samtidig måling av effekt, spenning og strøm for AC- og DC-signaler, med isolasjonhelt opp til 1480 Vpk i en liten SOIC16W pakke, noe som skal redusere materialliste, kostnader og kompleksitet.

– Vår nye kraftovervåkingsbrikke er en «gamechanger» for spesielt IoT-enheter, smart belysning, datasentere og telekomapplikasjoner, sier Shaun Milano, ansvarlig for strømsensorer hos Allegro.

Komponenten gjør det mulig for ulike enheter å spore strømforbruk og å optimalisere energiforbruket ved å detektere redusert energieffektivitet med tanke på prediktivt vedlikehold.  Dette kan gjøre komponentenegnet for motorstyring, bygningsautomatisering og ulike «grønne» industriapplikasjoner, heter det.

Takket være en innebygd regulator, kan ACS37800 drives av den samme spenningsforsyningen som systemprosessoren (5 V eller 3,3 V).