Norbit skal kjøpe europeisk selskap - Elektronikknett
NORBIT-ITS
Det europeiske selskapet som Norbit vil kjøpe er i ITS-segmentet med sporing av kjøretøy, noe som passer Norbit godt.

Norbit skal kjøpe europeisk selskap

I en pressemelding denne uken melder Norbit i Trondheim at de er i fremskredne og eksklusive forhandlinger om å kjøpe et ikke-navngitt europeisk selskap.

Det er europeiske selskapet opererer i segmentet Intelligent Traffic Systems (ITS). Fra før produserer Norbit trådløse kommunikasjonsløsninger for lastebiler, så et slikt kjøp vil styrke og gjøre porteføljen bredere.

Selskapet har utviklet egen maskin- og programvare for sporing av kjøretøy og benytter en abonnementsbasert modell, noe som passer Norbit godt.

– Dette kjøpet passer godt inn i vår selektive oppkjøpsstrategi. Det starter også vår strategi for å utvide plattformen for vekst i vårt ITS-segment, slik at vi kan ta en bredere posisjon i sporing/overvåking av aktiva og kjøretøy. Dette selskapet har lang erfaring innen dette feltet, med en abonnementsbasert forretningsmodell og en stor kundebase i hjemmemarkedet. Vi ser attraktive synergier der Norbits kompetanse kan bidra til å utvide både markedsposisjon og teknologibasen til selskapet for å øke veksten i Europa, sier Per Jørgen Weisethaunet, administrerende direktør i Norbit i en pressemelding.

Kommentarer