Mange små i en familie - Elektronikknett
Renesas_RA2E1-familien

Mange små i en familie

Kontrollerfamilien RA2 fra Renesas får 48 nye 32-bit medlemmer i en gruppe kalt RA2E1. De er små, billige og klare for levering.

RA2E1 er en del av RA2, som igjen er en del av storfamilien RA. De er alle kompatible i programvare og verktøy. Det er et grafisk utviklingsverktøy som inkluderer et programvarebibliotek kalt FSP (Flexible Software Package) som hjelper deg med å flytte applikasjonene dine mellom forskjellige Renesas-kretser, inkludert 8- og 16-biters.

Prosessoren i RA2E1-kretsene er en Arm Cortex M23 på 48 MHz. I aktiv modus trekker den 100 µA/MHz. I sofrtware standby trekker den 250 nA.

De forskjellige variantene bruker forskjellige kapslinger: LQFP, QFN, LGA, BGA eller WLCSP med mellom 25 og 64 tilkoblinger. Flash-minne er opptil 128 kbyte og SRAM har opptil 16 kbyte. Forsyningsspenningen er 1,6 –5,5 V.

Internt er det en temperatursensor og en oscillator med en presisjon på en prosent. Når det gjelder IO, støttes kapasitiv berøring uten eksterne komponenter.

Flash-minne kan skrives og leses opptil en million ganger. Den håndteres i bakgrunnen uten å forstyrre sentralprosessoren. Det er støtte i en kryptokjerne for å sikre minnedataene. Den samme kryptokjernen støtter AES-krypteringsstandarden og har en TRNG (True Random Number Generator).

Det finnes også programvarestøtte fra Renesas for selvtesting og diagnose.

Renesas utvalg inkluderer analoge kretser og Renesas hjelper deg med å integrere RA2E1 med dem ved hjelp av en rekke referansedesign kalt «Winning Combinations»1.

Kommentarer