Leder MEMS-mikrofonmarkedet og lanserer ny og enda bedre - Elektronikknett
Infineon-IM73A135

Leder MEMS-mikrofonmarkedet og lanserer ny og enda bedre

Infineon Technologies har posisjonert seg som markedsleder for MEMS-mikrofoner. Basert på salg av MEMS-brikker, ble markedsandelen rapportert å ha vokst til hele 43,5 prosent. Dette plasserer Infineon på første plass med en ledelse på nesten 4 prosent over andreplassen og mer enn 37 prosent over tredjeplassen. Nå lanseres neste generasjon.

Nå lanserer Infineon neste generasjon analog MEMS-mikrofon som skal gi enda bedre resultater med XENSIV MEMS-mikrofonen IM73A135. I mikrofoner må designere ofte akseptere avveininger: Høyt signal-til-støy-forhold (SNR), liten pakke, høyt akustisk overbelastningspunkt, lavt strømforbruk, MEMS versus elektret kondensatormikrofoner (ECM). Av denne grunn kan applikasjoner som krever mikrofoner med høy ytelse tidligere fortsatt ha brukt ECM-er i stedet for MEMS. Med IM73A135 reduseres behovet for kompromisser, hevder selskapet.

Den nye mikrofonen har en 73 dB SNR og et høyt akustisk overbelastningspunkt (135 dB SPL) gir en høy dynamisk rekkevidde for mikrofonen med et fotavtrykk på 4 x 3 x 1,2 mm. Den har også en tett frekvenskurve for det de hevder er den mest effektive lydsignalbehandling og bransjens laveste strømforbruk på 170 μA.

En annen fordel er at den forbedrer aktiv støyreduksjon i hodetelefoner, et marked som vil vokse til ca 250 millioner enheter innen 2025 med en årlig gjennomsnittlig vekst på 16 prosent. I tillegg gjør den lave selvstøyen at den er spesielt egnet for høykvalitets lydfangst som kreves i konferansesystemer, kameraer eller lydopptakere. Et marked som også forventes å øke betydelig.

I tillegg kommer en ny digital ASIC-teknologi med lav effekt. Denne teknologien vil bli brukt i neste generasjons digitale mikrofoner. Denne har et strømforbruk på 110 µA, noe som gjør egnet for wearables-segmentet, inkludert smartklokker, treningsbånd osv.

XENSIV MEMS-mikrofonen IM73A135 vil være tilgjengelig for distribusjonsmarkedet i mars 2021.

Kommentarer