Klinisk nøyaktig helsesensor for alle - Elektronikknett
LMD new 3rd gen medically accurate health sensors for wearables, smartphones to launch 2021

Klinisk nøyaktig helsesensor for alle

Sveitsiske Leman Micro Devices (LMD) har kunngjort at deres V-Sensor blir å finne på bærbare enheter, smarttelefoner og mobile enheter i 2021. Sensoren er, i følge selskapet, den eneste som måler fem vitale funksjoner med klinisk nøyaktighet.

Sensoren måler blodtrykk, oksygen i blodet, puls, pustefrekvens og temperatur uten å bruke tilleggsutstyr.

Under den virtuelle CES-messen som avsluttes i dag, meldte LMD at de første smarttelefonene, bærbare og mobile enhetene med V-sensor vil komme på markedet i 2021. LMDs V-sensor skal være den eneste helsesensoren som måler fem vitale tegn - blodtrykk, oksygen i blodet (Sp02), pustefrekvens, puls og kroppstemperatur – med medisinsk nøyaktighet. Den trenger ikke kalibrering og heller ikke tilleggsenheter. Resultatene vises på (mobil)-skjermen på mindre enn ett minutt i LMDs e-Checkup-app.

På CES 2021 lanserte selskapet den aller første, frittstående V-sensoren som leverer resultater til en smarttelefon via Bluetooth.

V-sensoren som er utviklet over de siste ni årene, er en liten modul med en fingertuppformet fordypning på overflaten, og inneholder en MEMs-trykksensor innebygd i fleksibel harpiks. Den inneholder også en optisk sensor, en temperatursensor og LMDs egen ASIC som bearbeider og digitaliserer signalene fra sensorene og driver lysdioder og kommunikasjon.

Første generasjon treningsmålere måler aktivitet (for eksempel skritt tatt over tid), mens dagens andre generasjon måler også signaler som puls.

V-Sensor skal representere tredje generasjon av mobile, bærbare og personlige helsemonitorer, siden den lover målinger med klinisk nøyaktighet, som også inkluderer blodtrykk.

Kommentarer