Investerer 50 millioner i Datek - Elektronikknett
lyse-datek

Investerer 50 millioner i Datek

Lyse og Haugaland Kraft går inn med millionbeløp i en av Nordens ledende leverandører av IoT-produkter og løsninger. Nå planlegger Datek offensiv vekst de neste årene.

– Datek er en av de mest spennende aktørene i landet når det gjelder teknologiløsninger til både kommuner og bedrifter. Vi ser også et betydelig potensial i selskapet innen smarte løsninger rettet mot privatmarkedet, sier konserndirektør tele, Toril Nag i Lyse.

Utvikler fremtidens løsninger
Datek har lang erfaring med løsnings- og produktutvikling. Disse varierer fra flåtestyring (tog, lastebiler, busser og biler), sentral styring av veilys, bakkesystemer på flyplasser, løsninger for smarte bygninger og smarthusløsninger. Datek har investert store beløp over mange år i å utvikle egen teknologi, og mente tidlig at det ville være viktig å eie egen teknologi for å kunne tilby kundene forutsigbare forretningsmodeller og betydelig lavere priser.

– Haugaland Kraft og Lyse har et felles utgangspunkt i ønsket om å være en god og nær samarbeidspartner med kommunene. Vi har tro på at Datek vil kunne utvikle gode teknologiske løsninger som vil komme kundene våre til gode, sier konsernsjef Olav Linga i Haugaland Kraft.

datek-ledelse Vil doble antall ansatte: Fra venstre Trond Westgaard, Daglig leder Datek Smart Home AS, Per Berg, Daglig leder Datek Next AS, Øyvind Sløgedal, Daglig leder Datek Light Control AS og Anders Westgaard, Administrerende Direktør i morselskapet Datek AS.

Investerer 50 millioner
De to konsernene investerer til sammen 50 millioner kroner i selskapet, som nå planlegger med betydelige vekstambisjoner. Datek vil lyse ut mange spennende stillinger innen kort tid. Stillingene skal være rettet mot arbeidet med å videreutvikle eksisterende produktportefølje, men også utvikle nye smarte løsninger rettet mot både privat- og bedriftsmarkedet. Selskapet har i dag 45 ansatte, og vekstplanene innebærer en dobling av antall ansatte i løpet av de neste par årene.

– Vi mobiliserer i det voksende markedet for smarte produkter og tjenester og har planer om å lansere flere spennende løsninger innen energi- og smarte hjem-segmentet. Å få Lyse og Haugaland Kraft inn på eiersiden, med de kommersielle synergiene, kompetansehevingen og kapitaltilførselen det medfører, oppleves som en strategisk fulltreffer for oss, sier administrerende direktør Anders Westgaard i Datek.

Kommentarer