Integrerer mobil- og GNSS-teknologi i en SiP-pakke - Elektronikknett
ALEX-R5_u blox

Integrerer mobil- og GNSS-teknologi i en SiP-pakke

I SiP-pakken har u-blox pakket inn brikkesettet UBX-R5 LTE-M/NB-IoT-brikkesettet og M8 GNSS-brikken for sporing, bærbart utstyr og helse-applikasjoner.

Størrelsen er på beskjedne 14x14 mm, takket være SiP-designet, og her halvparten så stor som den funksjonelt tilsvarende u-blox SARA-R5-modulen.

Transmisjonseffekten for LTE-M/NB-IoT er 23 dBm. Et dedikert GNSS-antennegrensesnitt muliggjør uavhengig, samtidig drift av u-blox M8 GNSS-brikken, som samsvarer med ytelsen til en frittstående u-blox M8-modul. u-blox IoT Location-as-a-Service med CellLocate og AssistNow (online, offline og autonom) forbedrer posisjoneringsfunksjonen ytterligere.

SiP-konstruksjonen skal også gjøre den velegnet i tøffe omgivelser, for eksempel der fuktighet eller vibrasjon vil være et problem for konvensjonelle moduler. ALEX-R5 er klassifisert på fuktighetsfølsomhetsnivå 3 (MSL 3).

ALEX-R5 kan også programvareoppgraderes for kompatibilitet med 5G, og har derfor, i følge produsenten,  en sømløs overgang til neste generasjon mobilteknologi etter hvert som 5G-nettet blir rullet ut av mobiloperatører.

De første prøvene av ALEX-R5 SiP vil være tilgjengelig innen 1. kvartal 2021.

Kommentarer